Un nou spectacol al Teatrului Naţional din Bucureşti, cu o distribuție remarcabilă, vă dă întâlnire, la Sala Atelier, cu o poveste de dragoste semnată de o autoare olandeză, binecunoscută în ţara ei, informeaza TNB.

Mircea Rusu. Cristina Constantinescu si Irina MovilaFoto: TNB

„Lut” („Klei”, 2002) este cel mai cunoscut text dramatic al scriitoarei de succes Marijke Schermer, născută la Amsterdam, care, până la vârsta de 40 de ani a scris peste 10 piese de teatru şi două romane, iar în 2009 a fost distinsă cu Premiul pentru Literatură „Charlotte Kohler".

Regizorul Vlad Massaci, aflat la prima sa montare pe o scenă a TNB, dă viață, împreună cu scenograful Andu Dumitrescu şi cu actorii din distibuţie, unui spectacol încărcat de melancolii nordice, cu personaje bogat construite, conflicte puternice și un deznodământ neașteptat.

În rolul principal feminin, cel al Dorei, vă veţi întâlni cu una din cele mai importante actriţe din generaţia de mijloc, Irina Movilă. Ea crede că „Nevoia de a mitiza absolutul unei relații o avem toți cei care considerăm iubirea un vector important în viața noastră. Iar clipele de maximă fericire, cu cât sunt mai scurte, cu atât le dilată pe cele nefericite”.

Dezamăgită de faptul că bărbatul pe care l-a considerat marea ei dragoste a părăsit-o fără explicații, Dora a decis să se retragă într-un ținut pustiu din mijlocul unei mlaștine de lut, cu un nesfârșit cer cenușiu deasupra capului, înconjurată însă, protector, de cei dragi. Soț, fiică, soră, toţi au urmat-o de bunăvoie în acest exil melancolic, considerând că o jumătate de Dora înseamnă mai mult decât nicio Dora.

În compania unui cuplu dramatic puternic, interpretat cu patos de Irina Movilă şi Mircea Rusu, secondați de Claudiu Istodor, Natalia Călin și Cristina Constantinescu, veţi urmări o poveste de dragoste cu două despărţiri... Amândouă, la fel de neaşteptate.

Primele spectacole: 2, 9 şi 13 februarie, de la ora 20.00, la Sala Atelier. Bilete la Casa de bilete a TNB, precum şi online pe mystage.ro.