Suflet vagabond este spectacolul care deschide anul teatral 2016 la ARCUB – Centrul Cultural al Bucureștiului. Îmbinând cu succes teatrul cu muzica, acest performance plin de culori și emoții se joacă pe 23 și 24 ianuarie de la ora 20:00, la sediul din Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90).

Suflet Vagabond: foto Toma LaptesFoto: ArCuB

Suflet vagabond este un monolog în doi, inspirat din povești adevărate. Povești adunate din sticlele aruncate în mare de artiști-călători ai lumii dar și de alte suflete anonime. Ideea spectacolului s-a născut pe meleaguri străine, la Alger (Festivalul Cultural European), când doi prieteni s-au întâlnit și-au hotărât să pună la cale “un proiect de suflet” vorbit într-o singură limbă, “cea a muzicii, a armoniei, în ciuda disonanțelor, zgomotelor asurzitoare care ne bulverseazà încontinuu”.

Povestea neterminată despre viața celor mereu pe drum, a fost imaginată de doi creatori-hoinari cu o bogată experiență în afara țării: actrița de teatru și film Simona Măicănescu (în țară a lucrat cu regizori precum Tompa Gabor, Sanda Manu, Silviu Purcărete, Mona Chirilă, Alexandru Dabija, Cătălina Buzoianu, Lucian Pintilie) și muzicianul și compozitorul Alex Simu, care și-a plimbat muzica prin 32 de țări și cinci continente. Din echipa proiectului mai fac parte: Elena Butică, asistent regie și scenografie, Dan Basu, un artist vizual foarte cunoscut în zona underground românească pentru proiecțiile sale multimedia și pictorița stabilită în Spania, Anka Moldovan, ale cărei tablouri reprezintă suportul spectacolului vizual.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ și din rețeaua de bilete EVENTIM. Preţul unui bilet este de 43,20 lei (Categoria I) si 27 lei (Categoria II).