MAGIC NAŢIONAL, spectacolul care a fost prezentat, in premiera, la sfarsitul anului trecut pe scena Salii Mari a Nationalului bucurestrean revine în scenă cu două reprezentaţii în această lună: duminică 17 ianuarie, ora 19.30 şi sâmbătă 23 ianuarie, ora 20.00.

Magic NationalFoto: TNB

Actorii cântă şi dansează pe scena mare a Teatrului Naţional din Bucureşti! 12 îndrăgiţi actori vin să vă surprindă cu talentul lor, în ipostaze inedite, într-un concert extraordinar. Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Marius Manole, Tania Popa, Istvan Teglas, Anca Sigartău, Lari Giorgescu, Aylin Cadîr, Eduard Adam, Florin Călbăjos, Emilian Mârnea şi Petre Ancuţa sunt protagoniştii acestor seri speciale. Cei care le ţin isonul, încingând împreună atmosfera pe scena mare, sunt: Emy Drăgoi, muzicianul-lăutar supranumit în Franța… Regele jazzului la acordeon, 3D Pro'ect, Jazz Hot Club Romania şi Lucian Maxim, familiar în lumea teatrului, un adevărat vrăjitor al tobelor, dar şi al unor instrumente mai rar întâlnite, cu care vă va surprinde în acest Magic Naţional.

Regia lui Ion Caramitru învăluie într-un joc tandru de umbre şi lumini, un periplu muzical alert, de o fluenţă extraordinară, care îndeamnă deopotrivă la meditaţie şi la voie bună.

De la contrabas şi pian până la vioara cea mai mică, “scenografia” acestui concert îmbracă scena mare, într-o seară specială, a autografelor cu un relief aparte, aduse în scenă prin tonalităţi calde şi ritmicităţi alerte.

Se grăieşte româneşte, se rosteşte şi franţuzeşte, şi englezeşte, şi ruseşte, se dansează şi se cântă cu foc, de la şansonetă şi jazz la cântecul popular, şi toate la un loc ne dau ghes să petrecem, ca într-o capitală europeană modernă, în sala cea mare şi nouă a Naţionalului, un Magic început de an 2016!