Expoziția personală HUMANUTOPIA a artistului Obie Platon reprezintă, printr-o serie de portrete fictive reflectând tipologii umane diverse, oglinda societății contemporane. Desfășurată în perioada 13-28 ianuarie 2016, la Sala Constantin Brâncuși de la Palatul Parlamentului, expoziția cuprinde cele mai recente picturi semnate de artist, în care teme actuale devin parte a unui discurs vizual ce pune în scenă o utopie suprarealistă.

Obie Platon: Contemporary WarFoto: http://obieplaton.com/

Premisa de la care pornește artistul este că omul trăiește într-o „realitate de acvariu”, un camuflaj derizoriu care pretinde să ascundă în spatele măștilor sociale slăbiciunile și imperfecțiunile umane, dar de fapt expune vulnerabilitățile și protejează secretele ce limitează evoluția spirituală a omului. Soluția reconfortantă de supraviețuire este, aici și acum, credința în utopie, într-o lume plauzibilă, însă irealizabilă.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 28 ianuarie, de luni până vineri, orele 10:00-17:00, la Sala Constantin Brâncuși, Palatul Parlamentului (Str. Izvor, nr. 3, Sector 5, București).

Lucrările lui Obie Platon (n. 1987) se remarcă printr-un limbaj vizual complex, distinct și variat, ce îi definește arta murală, picturile experimentale, sculpturile și instalațiile conceptuale. Inspirându-se din filosofia și geometria platonică și, totodată, influențat de cultura românească, de credințele sociale și imaginarul popular, artistul manifestă un interes constant pentru contextele sociale curente și comportamentul uman, subiecte abordate adesea cu ironie.

A participat în numeroase proiecte de artă murală și expoziții în România, Europa și China.