Actorul Cristian Iacob a preluat conducerea Teatrului Mic si a Teatrului Foarte Mic din Bucuresti, dupa ce fostul director al celor doua institutii de spectacole, Mihai Dinvale, s-a pensionat.

Cristian IacobFoto: teatrulmic.ro

Actorul Misu (Mihai) Dinvale a declarat vineri, pentru Mediafax, ca din 4 ianuarie este "un pensionar fericit". Acesta se afla la conducerea Teatrului Mic si a Teatrului Foarte Mic din septembrie 2014.

Astfel, de la inceputul anului 2016, conducerea Teatrului Mic si a Teatrului Foarte Mic a fost preluata interimar de actorul Cristian Iacob.

"Am preluat functia de director interimar pentru doua-trei luni, pana se vor rezolva problemele de management", a declarat vineri, pentru Mediafax, Cristian Iacob, precizand ca incearca sa fie "doar un punct de legatura".

"Problemele teatrului, inclusiv cea legata de sediul Teatrului Foarte Mic, sunt grave, dar sunt rezolvabile. Totul este rezolvabil", a mai spus Cristian Iacob.

Teatrul Foarte Mic si-a intrerupt activitatea pe 24 noiembrie 2015, dupa ce cladirea in care functiona aceasta institutie a fost inclusa in clasa I de risc seismic, care prezinta pericol public. In acest sens, reprezentantii TVR au confirmat, in decembrie, pentru Mediafax, ca Televiziunea Romana este in discutii cu reprezentantii Teatrului Foarte Mic, pentru ca institutia sa se mute intr-un studio al Societatii Romane de Televiziune.

Cristian Iacob a declarat vineri, pentru Mediafax, ca discutiile cu privire la mutarea Teatrului Foarte Mic intr-un studio al Televiziunii Romane se afla in stadiu de proiect si ca aceasta nu este singura varianta a teatrului.

Sala Studio a Teatrului Mic a fost inaugurata in 1979, cu un spectacol semnat de Silviu Purcarete. Teatrul Foarte Mic, cum a fost denumit inca de la deschidere, a fost spatiul recitalurilor actoricesti performante, al experimentului regizoral si, mai recent, al generatiei dramAcum. Regizori precum Gianina Carbunariu, Ana Margineanu, Diana Iliescu, Radu Apostol, Ioana Paun si dramaturgi precum Peca Stefan si Maria Manolescu au gasit la Teatrul Foarte Mic un punct de sprijin la inceputul afirmarii lor profesionale. Numele Teatrului Foarte Mic sta sub semnul prospetimii, al experimentului si al primelor sanse, potrivit site-ului oficial al institutiei.

Pe de alta parte, sediul Teatrului Mic functioneaza intr-o alta cladire din Bucuresti, aflata pe strada Constantin Mille.

In stagiunea curenta a Teatrului Mic, actorul Cristian Iacob joaca in spectacolele "D'ale carnavalului", "Pensiune completa", "Somnoroasa aventura sau Aventurile unui barbat extrem de serios", "Trei gemeni venetieni", "Visul unei nopti de vara" si "Volpone", potrivit site-ului oficial al institutiei.