Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povestea celor trei purceluși, care ...sunt patru!” în regia Èvei Lábadi.

Cei trei purcelusi: foto Catalina DraghiciFoto: Afis spectacol

Anul nou începe în forță la Teatrul „Gong” unde actorii secției germane pregătesc varianta în limba română a spectacolului „Die Drei Schweinchen, die... Eigentlich Vier sind”, ce a avut premiera în deschiderea stagiunii teatrale 2015 / 2016 de la Sibiu. Versiunea în limba română a spectacolului îi aduce în fața publicului pe unii dintre cei mai simpatici purceluși din toate timpurile: Ginger, Edgar, Bruno și Candid.

Cei patru purceluși vor ajunge pe scena Teatrului „Gong” cu ajutorul unui camion din lemn cu o lungime de 2,70 metri și care cântărește 90 de kilograme. Producția de la Sibiu îmbină tehnica teatrului de umbre cu arta mânuirii păpușilor și jocul actorilor la vedere. Construit cu mult umor, spectacolul de la Sibiu se distinge prin ritmul muzical și vesel ce îi va captiva atât pe cei mici, cât și pe cei mai mari. Spectacolul se bucură de contribuția unor artiși importanți ca scenograful Dio Zoltán, director artistic al Teatrului Ortiki din Debrecen (Ungaria) și compozitorul Cári Tibor, câștigător al premiului UNITER 2013 pentru muzică în teatru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Jenö Major, Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Andrei Hansel, Claudia Stühler și Daniel Neagu. Spectacolul are o durată de 50 de minute și este adresat copiilor cu vârsta peste 3 ani. Prețul unui bilet la spectacol este de 7 lei, tarif unic.

Luna ianuarie continuă, de asemenea, seria atelierelor de sâmbătă dimineața. Aurelia Călinescu și Diana Ribana îi vor aștepta pe cei mici în fiecare sâmbătă de la ora 11:00 pentru a descoperi lumea fascinantă a teatrului de animație. Programul atelierelor este gândit ca o platformă prietenoasă prin care cei mici să își dezvolte abilitățile creative și de comunicare în grup. Aceștia vor construi obiecte și figurine de animație, dar vor fi provocați, de asemenea, să spună povești. Prețul unui bilet la atelier este de 14 lei, tarif unic și include toate materialele necesare.

Programul de evenimente al lunii ianuarie include, de asemenea, un sezon special în limba germană. Joi, 28 ianuarie, de la ora 17:00, Alina Moldovan va susține un atelier de dezvoltare personală pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani, iar de la ora 18:30 actorii Secției Germane vor prezenta spectacolul „Die Drei Schweinchen, die... Eigentlich Vier sind”, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Luna ianuarie deschide o lume de basm în care cei mici vor descoperi magia unora dintre cele mai importante texte pentru copii, printre care „Sarea-n bucate” (sâmbătă, 9 ianuarie, ora 18:00 și duminică, 10 ianuarie, ora 11:00), „Harap Alb” (duminică, 17 ianuarie, ora 11:00), „Vrăjitorul din Oz” (sâmbătă, 23 ianuarie, ora 18:00 și duminică, 24 ianuarie, ora 11:00) și „Pinocchio” (sâmbătă, 30 ianuarie, ora 18:00 și duminică, 31 ianuarie, ora 11:00).