Sâmbătă, 19 decembrie, incepand cu ora 17.00, sunteti asteptati la Librăria Humanitas de la Cişmigiu pentru o întâlnire (via Skype) cu Elizabeth Gilbert şi invitatele Editurii Humanitas: Andreea Raicu, Ana-Maria Caia, Mihaela Frank, Ioana Bâldea Constantinescu şi Anca Bărbulescu. Subiectul discutiei este dat de volumul 'Lecţii de magie. Cum să-ţi cultivi creativitatea', bestseller New York Times, cea mai recenta carte a celebrei scriitoare americane.

Eveniment Elizabeth GilbertFoto: Librariile Humanitas

Nimeni nu cunoaşte mai bine drumurile sinuoase ale creativităţii decât Elizabeth Gilbert, întruchiparea perfectă a propriei teorii: ca să creezi, fie în artă, fie în viaţa personală, nu trebuie decât să îndrăzneşti să te laşi inspirat, şi apoi să perseverezi pe calea pe care ţi-o deschide inspiraţia. Astfel se produce Marea Magie. Astfel se preschimbă banalul cotidian într-un tărâm al bucuriei şi al imprevizibilului.

După ce conferinţele sale motivaţionale TED s-au bucurat de mare succes, autoarea bestsellerului Mănâncă, roagă-te, iubeşte s-a simţit inspirată să scrie un ghid de creativitate pentru numeroşii ei cititori, şi nu numai. Cu stilul ei spumos, plin de umor, dar şi cu seriozitatea cuiva care s-a dăruit cu totul muncii creative, Elizabeth Gilbert ne adresează un îndemn esenţial: să scoatem la iveală comorile ascunse în noi şi să alegem cea mai bună dintre vieţile pe care le putem trăi.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la numarul de telefon 021 311 40 01 sau email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 80 de locuri disponibile, până la data de 19 decembrie, ora 15.

„Potrivit lui Gilbert, fiecare dintre noi are un potenţial creativ, şi nu este o nesă¬buinţă sau o dovadă de egoism să-l valorificăm – dimpotrivă, este calea cea mai sigură spre o viaţă plină de satisfacţii. În Lecţii de magie veţi găsi sfaturi utile, pe tonul plin de şarm, direct şi glumeţ pe care autoarea îl stăpâneşte atât de bine.“ (New York Times Book Review)

„O analiză lucidă şi pătrunzătoare a relaţiei pe care o avem noi, oamenii, cu miste¬rele creaţiei. O carte foarte utilă, care se trăieşte; o experienţă absolut entuziasmantă.“ (Brainpickings)

„În noua ei carte, Lecţii de magie, Elizabeth Gilbert ne propune o alternativă la un clişeu bine-cunoscut: ca să fii fericit, încearcă să-ţi urmezi curiozitatea, nu pasiunea.“ (New York Magazine)

„Gilbert demitizează procesul creativ şi cercetează ritualurile marilor artişti pentru a ne ajuta să găsim inspiraţia în viaţa de zi cu zi.“ (Harper’s Bazaar)