"Se aprind stelele iar", recital sustinut de Felicia Filip, Andrei Lazar si Tudor Scripcariu, la Budapesta
Potrivit ICR Budapesta, programul spectacolului „Se aprind stelele iar" include compoziţii de: Johann Strauss, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Lehár, Imre Kálmán, Liszt Ferenc, Frédéric François Chopin, Richard Stein şi compozitori români.
Soprana Felicia Filip, câştigătoare a numeroase premii naţionale şi internaţionale, a avut de-a lungul anilor o carieră impresionantă cântând în teatre de prestigiu din lume precum Royal Opera House „Covent Garden" din Londra, Staatsoper din Viena, Teatro Liceu din Barcelona, Théâtre du Capitole din Toulouse etc.
De-a lungul carierei a colaborat cu nume mari ale scenei lirice, cum ar fi Montserrat Caballé, Roberto Alagna, Francisco Araiza, Juan Pons,Franco Fariña, Salvatore Fisichella, Marcelo Álvarez, Fabio Armiliato.
În 2004, Felicia Filip a fost ridicată la gradul de Comandor al Ordinului „Meritul Cultural", titlu care i-a fost acordat de către Preşedintele României.
Felicia Filip a realizat o premieră în muzica românească, fiind prima soprană care s-a asociat cu o trupă rock (Iris), după modelul Montserrat Caballe - Freddie Mercury.
Ea este singura soprană din lume care a obţinut toate premiile Mozart.
Distins cu Marele Trofeu al Concursului Naţional de Lied „Ionel Perlea" (ediţia a XIII-a), cu Premiul al II-lea în cadrul Concursului Naţional de Interpretare a Liedului Românesc (ediţia a IV-a), precum şi cu Premiul Forumului Muzical Roman (2013), tenorul Andrei Lazăr este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Colaborator permanent al Operei Naţionale din Bucureşti din 2011, a participat la premiera mondială a lucrării „O scrisoare pierdută" de Dan Dediu (2012) şi a evoluat în alte aproximativ douăzeci de titluri, incluzând cele mai noi premiere şi proiecte în derulare ale primei scene bucureştene.
Tudor Scripcariu - pianist al Operei Comice pentru Copii din Bucureşti, a început studiul muzicii în cadrul Colegiului Naţional de Muzică George Enescu, la clasa profesoarei Mihaela Zamfirescu. După ce în timpul liceului a obţinut 25 premii naţionale şi internaţionale, Tudor Scripcariu a aprofundat arta pianistică la Royal Northern College of Music din Manchester şi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU