Summer Music Academy Sinaia, organizat de jmEvents, este un program international de perfectionare muzicala. Anual sunt invitati artisti de elita si profesori de la academiile europene de prestigiu care sustin cursuri pentru vioara, viola, violoncel, flaut si muzica de camera. Tinerii care isi doresc performanta in domeniul artistic sau experienta unor cursuri internationale de muzica se pot inscrie pana pe 15 iunie 2016.

Summer Music Academy 2016Foto: Afis

Potrivit organizatorilor, lista profesorilor invitati in 2016 include nume sonore ale scolilor de muzica europene din Marea Britanie, Elvetia, Italia, Franta si Romania: Remus Azoitei / Londra, violonist celebru si Profesor la Royal Academy of Music din Londra, flautistul Paul Edmund-Davies / Visiting Guest Professor – Royal Academy of Music din Londra si Royal Northern College of Music din Manchester, fost prim-flautist al London Symphony Orchestra, violonistul britanic Charles Sewart / Director al Catedrei de Corzi la Purcell School, Londra, membru al faimosului Chilingirian Quartet, violoncelista Josephine Knight, detinatoare a Alfredo Piatti Chair si Profesor la Royal Academy of Music, London, Cristina Bellu / Elvetia, presedinte ESTA Franta, profesor de violoncel la Scuola Universitaria di Musica din Lugano si Haute Ecole de Musique din Lausanne si prim-flautistul Orchestrei Nationale Santa Cecilia din Roma, Andrea Oliva, profesor la Conservatorio della Svizzera Italiana, Lugano.

Intre 14 si 26 iulie 2016 tineri muzicieni cu varsta intre 10 si 30 de ani sunt invitati la Sinaia sa participe la cursurile academiei. Atelierele individuale de maiestrie muzicala sunt secondate de sesiuni de coaching, mentorat si consultanta in cariera.

Pana in prezent peste 400 de muzicieni din Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, China, Cipru, Coreea de Sud, Costa Rica, Elvetia, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Japonia, Macedonia, Marea Britanie, Olanda, Noua Zeelanda, Rusia, Slovenia, Spania, SUA si Romania au beneficiat de cursurile academiei de vara, avand rezultate notabile.

Academia de la Sinaia se desfasoara in cadrul EUROPAfest Summer Edition 2016, eveniment sub Inaltul Patronaj al Casei Regale. Cursurile de master sunt completate de concerte publice, desfasurate la Castelul Peles, Domeniul Regal, Sala Casino Sinaia, Biserica Catolica, Casa Memoriala „George Enescu”, Sala King’s Valley, Centrul Cultural „Carmen Sylva”, toate purtand nota regalitatii, pasiunii artistice si dedicarii.

Luigi Gageos, directorul Summer Music Academy Sinaia, declara „Prin aceasta academie ne dorim sa oferim tinerilor muzicieni profesionisti, aflati la orice nivel de pregatire muzicala, sansa de a lucra cu unii dintre cei mai apreciati artisti si profesori ai timpurilor noastre intr-un cadru international, care incurajeaza dialogul si schimburile interculturale. Scopul nostru este performanta si obtinerea de catre fiecare participant a unor rezultate vizibile, masurabile, care sa-l sustina in parcursul profesional.”