Spectacolul „Harap Alb” în regia lui Gavriil Pinte de la Teatrul pentru copii și tineret „Gong” Sibiu a câștigat premiile pentru regie și reteatralizarea unui text clasic în cadrul Festivalului Internațional „ImPuls” de la București.

Spectacolul Harap Alb - Paul BailaFoto: Teatrul Radu Stanca -Sibiu

Spectacolul „Harap Alb” în regia lui Gavriil Pinte a fost prezentat duminică, 8 noiembrie, la București, în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls unde a cucerit publicul, dar și juriul format din Shu-ming Ju, Irina Ionescu, Marius Zarafescu, Cristina Rusiecki, Daria Dimiu, Maria Mierluț, Raluca Tulbure, Ion Parhon şi Mihai Gruia Sandu.

Cele două premii confirmă zona de excelență a noului program de la Teatrul pentru Copii și Tineret din Sibiu, dar și profesionalismul echipelor de creatori și de tehnicieni ce își dau întâlnire într-una dintre cele mai frumoase săli de spectacole de la Sibiu.

„Harap Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap Alb merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizează povestea aşa cum a fost ea scrisă de Ion Creangă: personajele sunt create din hârtie şi lemn, schimbările de decor şi costume se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisă iese din carte şi prinde viaţă pe scenă. Decorurile și costumele pentru acest spectacol poartă semnătura scenografului Roxana Ionescu, iar din distribuția spectacolului fac parte actorii Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Barbara Crişan, Jenö Major, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel/Alina Moldovan, Angela Páskuy și Adrian Prohaska. Spectacolul a avut premiera anul acesta pe data de 24 mai și a fost produs printr-o finanțarea nerambursabilă oferită de Consiliul Local al Municipiului Sibiu prin Primăria Sibiu.

„Pentru noi cel mai important a fost să descoperim energia Teatrului de Animație Țăndărică din București care a aniversat 70 de ani de la fondarea instituției și să dezbatem noile tendințe în artele spectacolului alături de cele mai importante companii de teatru de la noi din țară, precum și din China, Bulgaria, Belgia, Spania, Italia și Polonia.”, a declarat Mircea Corcoveanu, unul dintre actorii distribuiți în acest spectacol.