La finalul lunii noiembrie, sălile de spectacole ARCUB sunt deschise pentru iubitorii de teatru cu o gamă largă de spectacole: Indianul vrea în Bronx – un spectacol contemporan, cu intrare liberă; Urma pașilor Tăi... – un spectacol de teatru creștin, Cină cu prieteni – o tragicomedie despre viața de cuplu și Suflet Românesc – un spectacol de teatru nonverbal semnat și interpretat de Dan Puric.

Urma pasilor tai...

Urma pasilor tai...

Foto: ArCuB

URMA PAȘILOR TĂI...

Spectacol de teatru creștin

25 noiembrie, ora 20.00, ARCUB Batiște

Inspirată de textul Olgăi Greceanu, „Pe urma paşilor Tăi, Iisuse”, montarea îl aduce în prim-plan pe omul frământat şi zbuciumat, aflat în căutarea adevărului. Proiectați în câteva dintre cele mai cunoscute ținuturi biblice, protagoniștii calcă pe urmele Mântuitorului creștinilor și descoperă măreția lui Dumnezeu, nu în grandoarea construcțiilor piramidale, ci în simplitatea peisajului deșertic.

CINĂ CU PRIETENI

Cina cu prieteni

Cina cu prieteni

Foto: ArCuB

Spectacol de teatru

26 noiembrie, ora 19.00, ARCUB Batiște

Două cupluri de prieteni îşi dezvăluie secretele în faţa publicului spectator. După ani petrecuţi împreună, zeci de vise comune şi iluzia unei prietenii pe viaţă, se produce un eveniment neaşteptat, care spulberă pe loc liniştea personajelor. Tot ce urmează în spectacol îndeamnă publicul la reflecţii despre dragoste şi căsnicie, despre evoluţia unui cuplu în general. Sub o aparenţă amuzantă, replicile dintre personaje sunt foarte tăioase. Regizorul este delicat şi precis în lucrul cu actorii, iar creaţiile celor patru protagonişti sunt la înălţimea acestei propuneri, extrem de ofertante.

Spectacol nerecomandat tinerilor sub vârsta de 18 ani.

SUFLET ROMÂNESC

Suflet romanesc

Suflet romanesc

Foto: ArCuB

Spectacol de teatru nonverbal

10 decembrie, ora 20.00, ARCUB Batiște

În cel mai recent one man show al său, Dan Puric spune, prin pantomimă şi dans, povestea ieşirii din comunism a poporului roman, a încercării sale de acomodare la sistemul occidental, cu o excelentă virtuozitate în exprimarea artistică. Autorul SUFLETULUI ROMÂNESC încearcă astfel să redescopere alături de spectatorii săi, dimensiunile contemporane ale spiritualității româneşti şi să ilustreze biografia noastră modernă.

INDIANUL VREA ÎN BRONX

Spectacol de teatru găzduit

Indianul vrea in Bronx

Indianul vrea in Bronx

Foto: ArCuB

21 și 22 noiembrie, ora 20.00, ARCUB Batiște

„Indianul vrea în Bronx” este un text contemporan care pare să se fi născut pe străzile din New York. De fapt, piesa îşi are rădăcinile în Anglia unde autorul (Israel Horovitz) a studiat la începutul anilor ’60 Academia Regală de Artă Dramatică. Legile muncii din Anglia acelor ani erau absurd de părtinitoare, erau împotriva străinilor.

Interzis sub 16 ani, conține scene de violență și limbaj vulgar.

Intrare liberă