Editura Eikon anunta lansarea volumului Cartea cuvintelor chivot a scriitoarei Andreea Nanu. Evenimentul va avea loc în cadrul Târgului Internațional de Carte GAUDEAMUS, sâmbătă, 21 noiembrie, orele 18.00, la standul editurii Eikon, la Romexpo (in cadrul Pavilionului Central, parter 18).

Andreea NanuFoto: RFI Romania

Potrivit RFI Romania, la lansare participa alaturi de autoare Alex. Ștefănescu, Christian Crăciun, Teodora Stanciu.

Moderator: Valentin Ajder, editorul Eikon.

„Andreea Nanu face un gest nobil: își salvează – prin intermediul scrisului − amintirile din copilărie. Este o formă de a se împotrivi uitării și mortificării. Este o acțiune antientropică, asemănătoare cu acțiunea însăși de a trăi.

Andreea Nanu face parte dintre foarte puținii scriitori de azi care știu să povestească. Ea nu descrie cu o exactitate prozaică stări de lucruri de altădată și nici nu inventează întâmplări care să o așeze într-o lumină favorabilă, ci pune acele accente datorită cărora realitatea devine expresivă. Cartea s-ar fi putut intitula și Tentativă de zbor. Ceea ce Andreea Nanu – însoțită de prietena ei – a încercat zadarnic în copilărie, deschizându-și brațele asemenea unor aripi, reușește azi, folosind ca vehicul scrisul. Talentul ei literar o ridică deasupra realității banale, o ajută să călătorească și în timp, pentru a-și revedea de la mare înălțime copilăria.

Este o survolare a prozei vieții de fiecare zi, o călătorie de vis, la care numai scriitori cei mai înzestrați au acces. ” Alex. Ștefănescu

"Inima fiecărui om este un chivot de preț în care se păstrează amintirile unei vieți. Am scris Cartea cuvintelor chivot din dorința de a-mi salva „veșniciile”. Am descoperit că veșnicia ni se oferă în fiecare zi, prin șansa de a eterniza o întâlnire neașteptată, un peisaj frumos, un chip drag. O zi obișnuită rămâne un abur ușor care se risipește odată cu asfințitul sau dimpotrivă, poate să devină o salbă de „veșnicii” grație puterii transfiguratoare a Memoriei." Andreea Nanu