Cel mai nou album de fotografie semnat Razvan Voiculescu – "Dor de ROST" va fi lansat luni, 23 noiembrie, incepand cu ora 19:00, la Hotelul JW Marriott din Bucuresti. Seara se va incheia cu un recital special Grigore Lese.

Razvan Voiculescu- Fotografie album "Dor de ROST"Foto:

La doi ani de la lansarea albumului de fotografie "ROST- Esente si gusturi romanesti", Razvan A Voiculescu revine cu partea a doua (și ultima) din acest proiect, intitulată, sugestiv, "Dor de ROST". Autorul il considera piesa de incheiere si cea mai ampla din seria dedicata satului traditional, serie din care au mai facut parte si albumele "Romania – Tinuta umila a splendorii" si "Tara Lapusului – Destine incrustate".

"Dor de ROST" propune, in cele peste 300 de pagini, tiparite in conditii grafice de excepție, o colectie de ipostaze inedite ale rostului romanesc: mestesuguri, obiceiuri uitate, momente de gratie si povesti de viata. Si rostul adanc al acestei calatorii este tocmai redescoperirea si pastrarea acestor tradiții.

Proiectul, incheiat, acum, prin "Dor de ROST", a inceput, de fapt, de la ideea unei lumi aflate la apus. In satele si orasele mici ale Romaniei, multe dintre mestesugurile vechi se pierd, incet-incet, si auzim tot mai des despre "ultimul fierar", "ultimul potcovar", "ultimii rapsozi". Oamenii acestia, care isi cunosc bine mestesugul si il tin viu – in ton cu rostul stravechi si, de multe ori, chiar la granița cu magia –, nu au pe nimeni care sa-i urmeze. Iar ideea de ROST, pe care o reprezinta acesti oameni – mestesugari, artisti sau pastratori de traditii, prea putin cunoscuti sau chiar uitati – s-ar putea ca maine sa nu mai existe.

Parte a unei campanii nationale, care isi doreste sa implice publicul larg, motivandu-l sa redescopere tradiția și rostul romanesc, oferindu-le, in acelasi timp, tinerilor modele autentice de viata, albumul lui Razvan Voiculescu, "Dor de ROST", isi propune ca, printr-un obiect de arta fotografica, sa aduca in fata publicului povestile si chipurile necunoscute ale acestor "Pastratori de Rost".

De-a lungul a inca doi ani de aventura, Razvan Voiculescu si echipa sa au descoperit, fotografiat si filmat, in toate regiunile tarii, zeci de povesti ale acestor "Pastratori de Rost". La fel ca restul albumelor semnate Razvan Voiculescu, "Dor de ROST" include si un DVD cu un film de scurtmetraj (making of), produs de Razvan Voiculescu.

Mesajul central al campaniei este si de aceasta data: "Avem un ROST. Il păstram".