Cu ocazia finisajului expoziţiei "Die Fürstliche Residenz der Hohenzollern: Cotroceni - Rumänien" ("Reşedinţa Princiară a Hohenzollern-ilor: Cotroceni - România"), in data de 20 noiembrie 2015 va avea loc la Haus der Preussisch-Brandenburgischen Geschichte (Casa Istoriei Prusace - Brandenburgice) din Potsdam, capitala Landului Brandenburg, un concert de muzică clasică, în interpretarea violonceliştilor Cătălin Ilea şi Constantin Siepermann.

Evenimentul este organizat de către ICR Berlin în parteneriat cu Casa Istoriei Prusace - Brandenburgice din Potsdam şi cu editura NOI MediaPrint din Bucureşti, urmând a se desfăşura în foyerul şi în sala de conferinţe a acestui lăcaş de cultură. Programul concertului va cuprinde piese clasice ale unor compozitori români şi străini.

Expoziţia s-a bucurat de un real interes din partea vizitatorilor germani. Cu ocazia vernisajului, pe 29 octombrie 2015, a avut loc, în faţa unui public numeros, o prezentare multimedia a lucrării "Palatul Cotroceni - Destinul unei reşedinţe princiare", apărut la editura Noi MediaPrint în anul 2011, însoţită de un referat asupra conţinutului lucrării, susţinut de către autorul şi istoricul de artă Marian Constantin, şi de un referat pe tema relaţiilor româno-germane în perioada domniei Regelui Carol I, susţinut de către dr. Edda Binder-Iijima, specialist în istorie Sud-Est-Europeană, din cadrul Universităţii Heidelberg. Expoziţia este accesibilă publicului în perioada 29 octombrie – 20 noiembrie 2015.

Cătălin Ilea se numără printre cei mai importanţi violoncelişti ai Europei. A studiat cu Dimitrie Dinicu, Enrico Mainardi, Georg Jarosievici şi Pierre Fournier. În prezent este profesor la Universität der Künste din Berlin. Cariera sa de solist a început prin obţinerea a patru premii întâi internaţionale, urmând colaborări cu orchestre de renume precum Staatskapelle Berlin, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Orchestre de la Suisse Romande, Philharmonia Hungarica, Wiener Tonkünstler-Orchester, NDR Sinfonieorchester, Los Angeles Philharmonics, Filarmonia „George Enescu”. Este invitat constat al unor festivaluri internaţionale precum „Bruckner“ - Linz, „Flandern-Festival“, „Warschauer Herbst“, „Zilele Muzicii - Köln“, "Messiaen" Avignon, concertele extraordinare ale ONU New York, „Musiksommer Israel“, „Rundfunkfestspiele Shanghai“. A editat peste 40 LP-uri şi CD-uri al diferite firme, precum Electrecord, EMI, EMS, Olympia, OWM, între ele concerte de Haydn, Schumann, Offenbach, d’Albert, Enescu, Vieru, Berger, precum şi suitele şi sonatele de Bach, Brahms şi Enescu. Susţine anual cursuri de măiestrie în Germania, Belgia, Italia, Polonia, Coreea de Sud, şi este membru în juriul mai multor concursuri internaţionale.

Constantin Siepermann (n. 1999) este student al Institutului Julius Stern, Universität der Künste din Berlin, la clasa de violoncel a profesorului Cătălin Ilea. A început studiul pianului la vârsta de cinci ani şi studiul violoncelului la vârsta de şapte ani. A câştigat în repetate rânduri concursul de muzică clasică pentru tineret „Jugend Musiziert", la nivel regional şi de land, precum şi premiul doi pentru violoncel, la nivel federal (în 2013). De asemenea este laureat al concursului „Dussmann” din Berlin, precum şi cel mai tânăr semifinalist al Concursului Brahms din Austria. În anul 2013 a fost invitat să ia parte la seria de concerte de muzică de cameră a Ansamblului Amati din Maastricht. În prezent este elev al Gimnaziului Carl-Philipp Emanuel Bach, din Berlin, totodată membru al Filarmonicii Germane de Instrumente cu Coarde şi bursier al Academiei Internaţionale de Muzică pentru Promovarea celor Supradotaţi.

Haus der Preussisch-Brandenburgischen Geschichte (Casa Istoriei Prusace – Brandenburgice) – reprezintă un spaţiu multifuncţional de expoziţii şi conferinţe, care cuprinde o expoziţie permanentă („Ţinut şi omeni. Istorii din Brandenburg – Prusia”), alături de expoziţii şi manifestări cu caracter temporar. Amenajat în clădirea barocă a fostelor dependinţe regale, neafectate de distrugerile din cel de-al Doilea Război Mondial, spaţiul din centrul oraşului Potsdam, capitală a Landului Brandenburg, a fost inaugurat în forma şi cu destinaţia prezentă în anul 2003, devenind unul din punctele de atracţie ale oraşului.