Institutul Cultural Roman va fi prezent la Targul International de Carte Gaudeamus, desfasurat la Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti, in perioada 18 – 22 noiembrie 2015, cu un stand si o serie de evenimente. La stand vor fi disponibile, la pret promotional, noi aparitii ale Editurii ICR. Programul organizat de ICR cuprinde dezbateri si lansari de carte.

Miercuri, 18 noiembrie, de la ora 16, la sala Cupola din cadrul ROMEXPO, sub egida revistei Lettre Internationale, va avea loc dezbaterea A da drumul gurii, sau a-i pune paza?, la care vor participa acad. Nicolae Manolescu si prof. univ. Mihai Zamfir. Discutia va fi moderata de prof. univ. Adrian Mihalache.

Sambata, 21 noiembrie, standul ICR va gazdui doua lansari de carte. De la ora 11, Pavel Susara, critic de arta, si prof.univ. Silviu Angelescu vor prezenta albumul Mircia Dumitrescu (editia a 2-a). De la ora 14, va fi lansat albumul bilingv George Enescu. Muzicianul de geniu in imagini/George Enescu. The musical genius in pictures. Vor vorbi despre album muzicologul Viorel Cosma, editor al lucrarii, Cristina Andrei, directoarea Muzeului National „George Enescu“, si Sever Voinescu, publicist.

ICR este, de asemenea, partener al Centrului International de Agentii Literare (CIAL). Centrul International de Agentii Literare a fost inaugurat la editia din 2012 a Targului Gaudeamus si este un spatiu profesional dedicat negocierii drepturilor de autor si de traducere, schimbului de experienta dintre profesionistii din domeniu si fluidizarii contactelor intre editorii, autorii si agentii literari romani si omologii lor din strainatate. In cei trei ani de la infiintare, 25 de agentii literare din Anglia, Franta, Germania, Italia, Romania, Spania, SUA si Turcia au fost reprezentate in cadrul CIAL – Gaudeamus. La aceasta editie vor participa, cu sprijinul ICR, agentii literari Amaiur Fernandez (Spania) si Mehmet Demirtas si Fatma Yilmaz (Turcia).