Miercuri, 2 decembrie incepand cu ora: 19:30, Alexander Krichel, pianistul german de origine română înzestrat cu darul de a transmite publicului sunetul pianului într-un mod inedit, revine în România a doua oară pentru a introduce publicul meloman în lumea marilor compozitori ruși: Modest Mussorgsky și Sergei Rachmaninov.

Recital de pian Alexander KrichelFoto: Afis concert

Alexander Krichel, câștigătorul mai multor concursuri internaționale de pian, a studiat cu legendarul Vladimir Krainev la Universitatea de Muzică și Teatru din Hamburg și cu Dmitri Alexeev la Royal College of Music din Londra. A concertat alaturi de Bamberg Symphony Orchestra, Orchestra de camera Staatskapelle Berlin, Festivalul Lucerne, Polish Chamber Philharmonic Orchestra și Orchestra Filármonica Nacional de Venezuela, Tokyo Symphony Orchestra, Royal Camerata, Bremen Philharmonic și a colaborat cu dirijori ca Jonathan Nott, Michael Sanderling, Andrew Litton, Wojciech Rajski, Taijiro Imori, Horia Andreescu, Ruben Gazarian, Charles Olivieri-Munroe și Johannes Wildner. Festivalurile la care a participat includ Schleswig-Holstein Music Festival, Rheingau Music Festival, Mecklenburg-Vorpommern, Piano aux Jacobins, Schwetzinger Festspiele, the Kissinger Sommer, L’ésprit du Piano Bordeaux și Ocean Sun Music Festival.

De asemena distins cu mult râvnitul premiu ECHO Klassik Award pentru “Debutul anului (Newcomer of the year)” iar primul său CD pentru SONY Classical, "Frühlingsnacht" a urcat imediat în topurile clasice germane. În 2011, la doar 22 de ani Alexander Krichel a semnat un contract de exclusivitate cu SONY Classical. Pâna în acest moment, a lansat trei albume, al treilea album fiind dedicat în exclusivitate compozitorului Sergei Rachmaninov.

Program muzical al recitalului contine:

Modest Mussorgsky – Tablourile dintr-o expoziție

Sergei Rachmaninov – Șase momente muzicale | OP. 16