Pianistul Lucian Ban si Elevation Quartet in concert la Berlin
Deși stabilit în SUA de peste 15 ani, compozitorul și pianistul Lucian Ban se întoarce mereu, prin muzica sa, la rădăcinile transilvane. Mai mult, pentru trei dintre titlurile de pe noul album, interpretate în stilul muzicii populare tradiționale, acesta a colaborat cu solistul român Gavril Țărmure. De asemenea, pentru cinci dintre titluri, cvartetul a colaborat și cu cunoscutul compositor și violinist american, Mat Maneri.
Astfel, prin aceasta alăturare neobișnuită de muzicieni și direcții, Ban reușește să combine influențele sale românești cu tradiția jazzului american într-un album unitar care reflectă diferitele sale fațete artistice.
Lucian Ban a crescut în micul sat transilvan Teaca, ascultând cântece populare interpretate la nunți, zile de naștere și alte sărbători. La vârsta de șapte ani, Ban s-a mutat la Cluj unde a studiat pianul și compoziția. Ulterior și-a continuat studiile la Academia de Muzică din București, între 1992 și 1995, și a constituit grupul Jazz Unit împreună cu care a lansat două albume. Din 1999 s-a stabilit în Statele Unite ale Americii.
A-Trane International Jazz-Club a fost deschis la sfârsitul anului 1992 și este situat în Berlin- Charlottenburg , pe Bleibtreustrasse 1. De-a lungul timpului clubul a găzduit numeroși muzicieni de renume precum Wynton Marsalis, Herbie Hancock, Lee Konitz, Brad Mehldau, Larry Coryell, Diana Krall, Esbjörn Svensson sau Till Bronner și este totodată unul dintre locurile de desfașurare ale festivalului Jazzfest Berlin. A - Trane este considerat unul dintre cele mai importante cluburi de jazz din Europa și a fost onorat cu Premiul Live Entertainment Award ( LEA ) în aprilie 2011.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”