Se deschide a sasea editie a Concursului National de Teatru 'Stefan Mihailescu-Braila'
Potrivit organizatorilor, citati de Agerpres, la eveniment participă trupe de teatru ale elevilor de liceu din opt judeţe, de la liceele de artă care au clase de 'Arta Actorului', respectiv Galaţi, Timişoara, Târgu-Jiu, Buzău, Iaşi, Bucureşti, Tulcea şi Brăila.
Concursul cuprinde trei secţiuni de interpretare individuală, câte una pentru elevii claselor a X-a, a XI-a şi a XII-a, şi o secţiune de scenetă.
Preşedintele de onoare al juriului este Florin Mihăilescu-Brăila, fiul maestrului Ştefan Mihăilescu-Brăila. Din juriu mai fac parte conf.univ.dr. Radu Olăreanu de la Universitatea de Arte Târgu Mureş, prof. univ. dr. Bogdan Ulmu de la Universitatea de Arte 'George Enescu' Iaşi şi lect. univ. dr. Florin Grigoraş de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică 'I.L.Caragiale' Bucureşti.
Ediţia de anul acesta va cuprinde şi o secţiune de comunicări şi referate ale profesorilor de 'Arta Actorului' din mediul preuniversitar, care va fi jurizată de lect. univ. dr. Mihaela Beţiu de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică 'I.L.Caragiale' Bucureşti.
Evenimentul se deschide miercuri, la ora 17:00, cu spectacolul 'Audiţia', de Alexandr Galin, montat de studenţii anului III - licenţă de la Universitatea de Arte 'George Enescu' Iaşi, în regia conf. univ. dr. Octavian Jighirgiu.
Anul acesta s-au împlinit 90 de ani de la naşterea actorului Ştefan Mihăilescu-Brăila. Din 1949 până în 1954, Ştefan Mihăilescu-Brăila a jucat la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila, în spectacole precum "La Ilie bun şi vesel" de Ion Damian, "O scrisoare pierdută" de I. L. Caragiale, "Poveste de dragoste" de Margarita Aligher, "Burghezul gentilom" de Moliere, "Bădăranii" de Carlo Goldoni, "Nunta lui Kecinski" de Suhovo Kobalin şi "Ultima oră" de Mihail Sebastian.
Concursul Naţional de Teatru 'Ştefan Mihăilescu-Brăila' este organizat de Liceul de Artă 'Hariclea Darclee', în parteneriat cu Primăria Brăila, Teatrul 'Maria Filotti' şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi se desfăşoară în perioada 4-8 noiembrie.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi