Spectacolul "All that Matters" creat de dansatorii Sergiu Matis și Madalina Dan special pentru Festivalul de dans contemporan Open Spaces din Berlin, va fi prezentat în premieră la Berlin în data de 6 noiembrie de la orele 18.00. la Uferstudios Berlin.

Festivalul Open Spaces oferă artiștilor care trăiesc și lucrează în Berlin o platformă de prezentare a proiectelor la care lucrează în prezent. Dansul contemporan se arată astfel sub diferitele sale fațete estetice și oferă publicului o incursiune în lumi fantastice, în metode de mișcare și studii sociale. Pe parcursul celor șapte zile de festival (5-11 noiembrie 2015), publicul bernilez va putea alege dintr-o variată ofertă de spectacole de dans. Alături de dansatorii români Sergiu Matiș și Mădălina Dan, mai sunt invitați în program și alți coregrafi și dansatori cunoscuți precum artiștii Christina Ciupke, Philipp Gehmacher, Shannon Cooney, Felix Mathias Ott și Jareth Schaffer.

„All that Matters” pornește de la baletul „Frumoasa din pădurea adormită”. Cei doi dansatori se abat de la convențiile baletului clasic și își crează propria poveste. Trupurile lor reconstruiesc din memorie mișcările celebrului balet „Frumoasa din pădurea adormită”, pe care l-au interpretat în anii studenției, în decursul multor ore de trudă și repetiții. Piesa tematizează astfel condițiile precare în care sunt nevoiți să lucreze în ziua de azi dansatorii și coregrafii.

„All that Matters” este primul proiect în care Mădălina Dan și Sergiu Matiș colaborează. Deși se cunosc de mulți ani, nu au mai lucrat niciodată împreună. Punctul de pornire este istoria lor în comun: ambii trecuți prin licee de coregrafie, Mădălina la București, Sergiu la Cluj​, prin olimpiade de balet și o adolescență petrecută în anii ’90 într-o Românie ​posttraumatică de tranziție. Tot acest bagaj personal, cu amintiri din anii de liceu și intensități de nerecuperat, ​îi provoacă să-și prezinte punctele de vedere în artă și în contextul cultural și geo-socio-politic actual. Folosind diferite strategii de navigare prin arhive personale, proiectul caută să răspundă la întrebarea: cum și în ce măsură contaminează trecutul timpul prezent?

Sergiu Matiș a început parcursul profesional la Tanztheater Nürnberg, iar din 2008 trăiește la Berlin. A colaborat la mai multe producții cu Sasha Waltz & Guests. În februarie 2014, a absolvit masteratul Solo-Dance-Authership la HZT / UdK Berlin și a fost bursier al Fundației Studienstiftung des Deutschen. El a colaborat la realizarea mai multor producții de teatru, a condus workshop-uri la Tanzfabrik Berlin, UdK Berlin, eXplore Dance Festival București, în cadrul programul educațional "Carmen" al Filarmonicii din Berlin, precum și în cadrul companiei Sasha Waltz & Guests Printre creațiile proprii se numără: „Human Nature“, „89.Grenzenlos“, „Ending-dong“, „Keep It Real“.

Mădălina Dan este absolventă a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti şi a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti – secţia coregrafie. Are un master în scriere dramatică la U.N.A.T.C. Bucureşti. Colaborează cu coregrafii: Cosmin Manolescu, Vava Ştefănescu, Gigi Căciuleanu, Sergiu Anghel, Alexandra Pirici, Lisa Naugle, Christine Bastin, Pierr Wiss şi Jean Guizerix. Creaţii proprii: „Just like a woman”, „Need for speed”, „Dedublarea”, prezentat la Springdance Festival şi Tanzquartier-Wien în 2009, „Iluzionistele”,“Beginning, Middle, End”.

Uferstudios cuprinde mai multe săli de spectacol localizate în fostele hale și ateliere ale societății de transporturi Berlin dn cartierul Wedding. În 2010 halele au fost transformate în 14 studiouri, birouri și ateliere artistice. Farmecul industrial al fostelor spații transpare încă în actualele spații de spectacole, deși renovate spre a răspunde necesităților unor săli de spectacol moderne. Uferstudios oferă și un spațiu de întâlnire și schimb de idei pentru artiști, studenți și oameni de știință.