Romanul "Ce pays qui te ressemble" ("Această ţară care îţi seamănă") de Tobie Nathan, apărut în acest an la Editura Stock, a constituit opţiunea juriului studenţilor din România pentru "Prix Goncourt - Le choix roumain 2015/Premiul Goncourt - Alegerea studenţilor români 2015".

Anunţul a fost făcut vineri de Ioana Rosenberg, preşedinte de onoare al acestei ediţii şi directoare a editurii Ibu Publishing, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Artmark, informeaza Agerpres.

Ea a remarcat pasiunea studenţilor în deliberarea asupra romanului câştigător şi şi-a exprimat convingerea că proiectul va contribui la popularizarea literaturii franceze contemporane în România.

Scriitorul David Foenkinos, laureat al Premiului Renaudot pentru romanul "Charlotte", care a participat la deliberarea juriului, şi-a exprimat admiraţia pentru nivelul intelectual foarte înalt şi modul excepţional de cunoaştere a limbii franceze.

Ajuns la cea de-a treia ediţie, "Prix Goncourt - Le choix roumain/Premiul Goncourt - Alegerea studenţilor români" este un proiect care are ca scop punerea în valoare a relaţiilor culturale contemporane franco-române din domeniul literaturii.