Solista Petra Acker şi fratele ei Michael Acker (contrabas) componentii trupei Jazz Duo sunt invitati sa concerteze in cadrul Festivalului de Jazz Wieden organizat în data de 29 octombrie, pe scena ICR Viena. Alături de ei vor concerta, într-un spectacol inedit desfăşurat sub motto-ul „Jazz Romanian Style“, Steven Reich (pian/Germania), Andy Weiss (percuţie/Austria) şi Elly Wright (vocal/Austria).

Jazz Duo - Petra&Michael AckerFoto: Afis concert

În data de 30 octombrie, de la ora 19.00, Petra şi Michael Acker vor concerta alături de Matheus Jardim (percuţie) în spaţiul „In der Strengen Kammer“ al clubului de jazz Porgy&Bess.

Prima ediţie a festivalul de jazz din Wieden a avut loc în anul 2002, bucurându-se de un succes deosebit. Între 21 şi 29 octombrie 2015, iubitorilor de jazz le sunt oferite concerte live în acest sector vienez. Festivalul este organizat cu sprijinul artistei Elly Wright, care va concerta alături de artiştii invitaţi. Intrarea la evenimentele din cadrul festivalului este liberă.

Născuţi în Braşov, Petra şi Michael Acker provin dintr-o familie de saşi din Transilvania.

Din 2003, Petra a început să cânte împreună cu diferite formaţii la nivel local, iar din 2005 participă la proiecte ample de jazz, funk şi electro. De-a lungul timpului a format mai multe trupe, iar compoziţia muzicală o preocupă constant. Petra Acker trăieşte prin muzică şi este în continuă căutare de surse de inspiraţie, fie prin muzica diferitelor culturi ale lumii, prin colaborarea cu alţi artişti sau prin experienţe cotidiene deosebite. Solista îşi descrie stilul muzical abordat ca fiind un amalgam echilibrat de direcţii muzicale şi culturale care o inspiră.

Michael Acker a studiat chitară clasică, bass electric, armonie şi teorie muzicală în cadrul Şcolii Populare de Arte de la Braşov, iar în 2012 a absolvit studiile de jazz/muzică uşoară la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Ca membru al ansamblului vocal-instrumental „Canzonetta“ în perioada 1996-2008, Michael a avut ocazia să participe la turneele din Germania, Austria şi Elveţia. S-a remarcat în 2011 la festivalul „George Enescu“ (alături de „Accord Vibes“ şi „Corul de copii Radio“). Atras de jazz, a participat anual la workshop-uri de jazz din ţară, avându-i ca profesori pe Tibor Barna (contrabas), Robert Benko (contrabas) şi Toth Viktor (saxofon).