Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă vineri, 30 octombrie și sâmbătă, 31 octombrie, de la orele 20:00, spectacolul itinerant „Labirintul Groazei”.

Labirintul groazeiFoto: Afis

„Labirintul Groazei” este un proiect inedit, creat pentru a marca ziua de Halloween (31 octombrie) avand la bază un proiect atelier al actorilor de la Teatrul „Gong” din Sibiu. Evenimentul se constituie ca un traseu itinerant ce transformă foaierul teatrului, cabinele actorilor, holurile și cursivele dintre etaje, dar și intrarea în pod într-un labirint halucinant. Creat cu ajutorul unor instalații cu păpuși, actori la vedere, proiecții video și elemente de butaforie, noul spațiu al teatrului reprezintă o călătorie extrasenzorială la limita dintre viață și moarte. Călătorul este plimbat în culisele teatrului, urcă și coboară, pătrunde în spații de obicei neaccesibile publicului larg și experimentează o senzație puternică prin acumularea de sunete, umbre, șoapte, fragmente muzicale și peisaje modelate.

Intrarea publicului se face în grupuri de câte două persoane, la interval de 2 minute fiecare, între orele 20:00 și 22:00, doar pe bază de programare. Costul unui bilet este de 7 lei, tarif unic, iar tichetele vor fi puse în vânzare începând de miercuri, 28 octombrie, la agenția de la parterul teatrului din strada Alexandru Odobescu nr. 4 (miercuri, joi și vineri între orele 11:00 - 18:00 sau sâmbătă între orele 10:00 – 18:00). Programarea se face pe baza principiului primul venit, prmul servit și este confirmată prin emiterea biletelor cu dată.

Acest spectacol este interzis celor sub 12 ani. Accesul femeilor însărcinate, persoanelor ce suferă de claustrofobie, epilepsie sau boli cardiace este, de asemenea, interzis, iar organizatorii pot limita accesul publicului în orice moment pe timpul desfășurării evenimentului.

„Labirintul Groazei” este conceput de actorul Horațiu Dancu și este pus în scenă de Monica Baldea, Aurelia Călinescu, Stelian Cioara, Mircea Corcoveanu, Horațiu Dancu, Daniela Dragomir, Ramona Franț, Mihaela Grigoraș, Jenö Major, Gabriela Mitrea, Daniel Mitrea, Daniel Neagu, Claudiu Rusu, Sabina Oltean, Angela Paskuy, Diana Popa, Claudia Stuhler, Nicolae Suciu, Adrian Vlad și Patrick Voicu.