Festivalul “Concertul de la ora 19.00” se desfasoara in perioada 3-8 decembrie 2007 iar in fiecare dintre aceste seri, pe scena Teatrului ACT se vor desfasura concerte extraordinare de opera, pian, vioara si pian, jazz sau muzica acustica.

Recitalul extraordinar de deschidere a festivalului a avut loc loc luni, 3 decembrie, de la ora 19.00. Protagonistii serii au fost: Alexandru Tomescu (castigatorul viorii Stradivarius Elder – Voicu) si Horia Mihail – la pian. Programul a cuprins: Sonata nr. 4 in Mi minor de Mozart, Sonata nr. 5 “A primaverii” de Beethoven, Liebesleid si Liebesfreud de Kreisler, Meditatie din opera “Thais” (Massenet), Zapateado si Melodii lautaresti (Sarasate).

Demersul Teatrului ACT este indreptat pentru strangerea de fonduri pentru a-si dota sala de spectacole cu un pian Steinway & Sons B 211 (brand de prestigiu care a fost ales de mari muzicieni precum: Richard Wagner, Arthur Rubinstein, Sergei Prokofiev etc.). Teatrul ACT, primul teatru independent de proiecte din Romania, incearca astfel sa-si deschida sala unui nou segment de public: cel meloman.

Aceasta initiativa culturala la Teatrului Act este sustinuta de ABB România, impreuna cu Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) si de Primaria Sectorului 3.