Despre ierarhiile divine in diferite traditii religioase si de gandire. Lansare de carte

de     HotNews.ro
Miercuri, 14 octombrie 2015, 17:47 Actualitate | Cultură


"Despre ierarhiile divine" - Madeea Axinciuc
Foto: Humanitas
Joi, 15 octombrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu puteti asista la lansarea cărţii Despre ierarhiile divine. Fascinația Unului și lumile din noi – temeiuri pentru pacea religiilor de Madeea Axinciuc. La eveniment vor vorbi Francisca Băltăceanu, Anca Manolescu şi Madeea Axinciuc.

MADEEA AXINCIUC, în prezent conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea din Bucureşti, coordonează programul interdisciplinar de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi este directorul Centrului pentru Cercetare Transdisciplinară în Religie şi Ştiinţă al Universităţii din Bucureşti. Ultima carte publicată: Profetul şi oglinda fermecată. Despre imaginaţie şi profeţie în Călăuza rătăciţilor de Moise Maimonide, Humanitas, 2008.

„Tema în jurul căreia se configurează demersul cărții este cea a ierarhiilor divine. Cadrul metodologic și de cercetare se înfiripă la confluența dintre filozofia religiei și religie comparată, cu trimiteri înspre domenii de interfață precum studiile contemplative, studiile cognitive, filozofia științei, hermeneutica. Miza este aceea de a înțelege care sunt sensul și dinamica ierarhiilor divine, așa cum sunt ele înfățișate în diferite tradiții religioase și de gândire, pentru a scoate la lumină diferitele moduri de percepție și întruchipare a structurii și dinamicii lumii/lumilor, printr-un demers care se dorește relevant pentru înțelegerea omului. Reîntorcându-ne privirea către întrebările și răspunsurile care se rostesc neîncetat în cămările sufletului, modelându-ne continuu, ne putem întoarce, pentru un răstimp, în locul de unde încercăm să privim, lămuritor, către ceea ce suntem.“ (Madeea AXINCIUC)


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1278 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by