Pentru prima data in istoria institutiei, un spectacol produs de Opera Nationala Bucuresti a fost preluat de catre o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul ”La traviata” de Giuseppe Verdi, in regia lui Paul Curran si scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucuresti in data de 30 octombrie 2014, cu ocazia deschiderii stagiunii 2014 - 2015.

fakepath\La traviata _Opera Nationala Bucuresti 1Foto: Hotnews

Printre cei prezenti la premiera acestui spectacol la Opera Nationala Bucuresti s-a aflat si David Levy, vicepresedinte al Operei Philadelphia si insarcinat cu managementul artistic al companiei . Acesta, impresionat de calitatea spectacolului, si-a exprimat intentia de a prezenta productia si la Opera Philadelphia. Astfel, imediat dupa premiera de la Bucuresti au urmat mai multe runde de negocieri intre cele doua companii si au fost concretizate prin prezentarea pentru prima data a acestui spectacol in Statele Unite ale Americii, eveniment ce a avut loc vineri, 2 octombrie a.c.

Premiera americana a productiei Operei Nationale Bucuresti a fost sold out si s-a bucurat de o distributie de exceptie care a inclus trio-ul Lisette Oropesa (Violetta), Alek Shrader (Alfredo) si Stephen Powell (Germont), sub bagheta dirijorului Corrado Rovaris.

Cu o cariera impresionanta, Lisette Oropesa este laureata a numeroase premii, printre acestea numarandu-se si Premiul Grammy pentru ,,Cea mai buna inregistrare de opera” in anul 2013. Partenerul Lisettei Oropesa din productia ”La traviata”, Alek Shrader, de asemenea laureat al unui Premiu Grammy, este considerat de catre criticii muzicali drept unul dintre cei mai fermecatori tineri tenori ai timpurilor noastre.

”Rezultatul este o intersectie vizuala impresionanta intre atunci si acum, traditie si modernitate, extravaganta si conservatorism” este concluzia criticului Debra Miller despre productia Operei Nationale Bucuresti.

Urmatoarele reprezentatii ale spectacolului ”La traviata” la Opera Philadelphia sunt programate in 7, 9 si 11 octombrie, urmand ca, in data de 16 octombrie, spectacolul sa fie proiectat in varianta HD in Parcul National al Independentei.

Si la Bucuresti, premiera spectacolului ”La traviata” - G Verdi, regizat de Paul Curran, a avut o distributie de prima marime, in rolurile principale evoluand trei artisti in plina ascensiune pe plan international, soprana Aurelia Florian, tenorul Ioan Hotea, si baritonul Ionut Pascu, spectacolul bucurandu-se de succes in randul iubitorilor de opera si jucandu-se cu casa inchisa.

Productia ”La traviata” va reveni in stagiunea 2015-2016 pe scena Operei Nationale Bucuresti alaturi de alte spectacole de opera din repertoriul verdian si nu numai.