O întâlnire cu toate fostele sau actualele iubiri: acesta poate fi coșmarul aventurierului. Don Juan Inferno vă invită într-o călătorie în care teatrul se completează superb cu dansul pentru a spune povestea infernului lui Don Juan. Produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, spectacolul se va juca în avanpremieră pe 9 și 10 octombrie, începând cu ora 20:00, la Sala ARCUB din Batiște nr. 14.

Don Juan Inferno -avanpremieraFoto: ArCub

Don Juan a murit, însă călătoria acestui veșnic seducător continuă în lumea cealaltă. Însetat de exces, trăindu-și viața într-o totală libertate de expresie în care îmbină cu succes violența erotică cu tandrețea fermecătoare și umorul spontan cu cinismul demonic. Acest anti-erou care duce o viață duplicitară este același Don Juan pe care acest spectacol vi-l dezvăluie într-o altă ipostază – obosit de păcat, pe drumul spre infern, înconjurat de toate femeile pe care le-a iubit în viață. Asaltat de ispite, înspăimântat de Judecata de Apoi, Don Juan caută salvarea în starea de siguranță a iubirii constante a Elvirei, soția sa.

DON JUAN INFERNO este un spectacol seducător care se trăiește intens și nu poate fi povestit în cuvinte pentru că este o experiență lirică, în care energia de pe scenă are forța de a stârni senzații.

”Stăpânul meu, Don Juan, e cel mai mare ticălos pe care l-a răbdat pământul, un turbat, un diavol, un păgân spurcat, un eretic, care nu crede nici în paradis nici în iad. Căsătoria pentru el e un fleac, o capcană cu care prinde femeile frumoase. Se însoară la nimereală, cu cine îi cade în plasă: văduvă sau fecioară, târgoveață sau tărancă, de e laie, de-i bălaie.”

(MONOLOGUL LUI SGANARELLE din piesa „Don Juan”, de Molière)

Spectacol de teatru-dans Don Juan Inferno, realizat după o idee originală de Maria Popa are urmatoarea distributie:

Don Juan – Claudiu Bleonț

Comandorul/Umbra lui Don Juan – Marian Horhotă

Donna Elvira – Diana Bejan

Donna Ana – Galea Bobeicu

Celestina – Simona Dabija

Miranda – Giorgiana Ursachi

Coregrafia și conceptul artistic: Maria Popa

Scenariul și regia artistică: Anda Tăbăcaru Hogea

Coordonare artistică, scenografie, proiecții și lighting design: arh. Cătălin I. Arbore

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro.

Preţ: 35 lei (Categoria I) şi de 25 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15 lei.