Turneul Internaţional "Duelul Viorilor" s-a încheiat triumfal la Bucureşti cu două recitaluri: unul pe trei octombrie, la Sala Radio şi altul, pe 4 octombrie, la Teatrelli.

Duelul Viorilor la Teatrelli - Foto Alexandru DoleaFoto: Radio Romania

Violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru , împreună cu pianistul Horia Mihail au avut un turneu maraton cu 12 concerte în 11 orase şi 13 zile, au parcurs mai mult de 3000 de km şi au cucerit peste 7000 de spectatori şi sute de mii de ascultători prin intermediul transmisiunilor în direct de pe posturile Radio România Cultural şi Radio România Muzical: „Sunt convinsă că au avut un succes nemaipomenit şi ca au mângâiat multe inimi. Sunt foarte mândră ca sunt ai noştri.” „Vin la Duelul Viorilor încă de la început, de la prima ediţie şi este extraordinar de fiecare dată. Viorile sună minunat, dar meritul este al lor”. „Sunt trei muzicieni care pur şi simplu te lasă fără suflu. A fost cea mai mare bucurie a acestei toamne pentru mine”, au declarat spectatorii de la Teatrelli după ultimul recital al turneului.

Pentru prima dată, în acest an, Duelul Viorilor a ajuns şi la Chişinău, unde succesul a fost de asemenea foarte mare (www.youtube.com/watch?v=PtUjojw1nFc)

Cu viorile Stradivarius ”Pachoud”, pe care cântă Liviu Prunaru și Guarneri del Gesu „Catedrala”, pe care cântă Gabriel Croitoru (care este pusă la dispoziție de Muzeul Național George Enescu, în patrimoniul căruia se află), cei doi violonişti au oferit publicului o frumoasă călătorie muzicală, încheiată cu tangouri celebre din repertoriul internațional, în frumoase aranjamente pentru două viori și pian.

„Acest proiect a crescut de la un an la altul. Publicul este din ce în ce mai numeros şi asta ne bucură. Au fost poate atraşi şi de programul de anul acesta, tango-urile au avut un mare succes. Dupa cum aţi observat la Sala Radio au fost mulţi oameni şi pe scenă, ceea ce nouă ca artişti desigur că ne creează o stare foarte bună”, declară Gabriel Croitoru

Liviu Prunaru se bucură întotdeauna de întâlnirea cu publicul de aici:

“De-a lungul anilor am ajuns la un fel de înţelegere. Aşa că anul acesta a fost cel mai frumos, cel mai lin. Deşi cunosc publicul, pentru mine este întotdeauna totuşi o încercare această întâlnire şi sper că i-am făcut faţă cu brio”.

Iar Horia Mihail priveşte deja spre ediţia următoare:

„A fost de fapt un semi-maraton. Au fost multe concerte unul după celălalt, dar acum la final, pot spune ca a meritat acest efort. Desigur că vom continua, ne-am gândit deja la programul de anul viitor şi cred că publicul va fi încântat şi la cea de-a şasea ediţie”.

Cei ce au dorit să reasculte frumoasele tangouri interpretate pe scenă au putut achiziţiona CD-ul „Duelul Viorilor-Tango”, apărut la începutul acestei toamne la Editura Casa Radio. Primul tiraj s-a epuizat în timp record, urmând sa apară în curând cel de-al doilea.

Turneul Internaţional "Duelul Viorilor" este un proiect Radio România, organizat de Centrul Cultural Media.