Violonistul Sherban Lupu va sustine doua concerte la Ateneul Roman, pe 13 si 14 decembrie, de la ora 19.00, acompaniat de Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu" sub conducerea dirijorului Urs Schneider, informeaza site-ul institutiei. In programul spectacolelor vor fi prezentate Concertul pentru vioara si orchestra, de Alban Berg, si Simfonia a III-a de Bruckner.

Recunoscut ca unul dintre cei mai proeminenti interpreti ai muzicii lui George Enescu, Sherban Lupu a studiat la Conservatorul din Bucuresti si la Guildhall School of Music din Londra cu Yfrah Neaman. A participat la sesiuni de masterclass sustinute de violonisti celebri precum Yehudi Menuhin, Henryk Szering si Nathan Milstein. A obtinut numeroase premii in competitii internationale precum: Vienna International, Romanian National String Quartet, Jacques Thibaud in Paris, Carl Flesch in Londra, Royal Society of Arts si Park Lane Group Contest.

Potrivit ICR, Sherban Lupu traieste in Statele Unite si este profesor de vioara la University of Illinois. Lupu este specializat pe muzica romaneasca si din Europa de est, precum si pe repertoriul romantic virtuoso. Din decembrie 2005, Sherban Lupu este directorul artistic al Societatii Enescu din Statele Unite.