Trupa Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu se va afla în turneu la Salonic (Grecia), în perioada 2-5 octombrie pentru a prezenta spectacolul „Oidip” în regia lui Silviu Purcărete, la Dimitria Festival. Reprezentația va avea loc duminică, 4 octombrie, ora 21:00, la Teatrul Național al Greciei de Nord.

Oidip: foto Sebastian MarcoviciFoto: Teatrul Radu Stanca -Sibiu

Dimitria Festival este cel mai important eveniment cultural din nordul Greciei, ce transformă anual orașul Salonic într-o imensă scenă. Până pe 18 octombrie au fost programate peste 40 de evenimente: teatru, muzică, dans, literatură, dezbateri, spectacole de stradă, celebrând a 50-a aniversare a festivalului, sub genericul „Un festival pentru viitor”.

Producţia Teatrului Naţional din Sibiu este o adaptare după ”Oedip la Colonos” şi ”Oedip Rege” de Sofocle şi surprinde prin forţa viziunii aproape cinematografice a montării regizorului Silviu Purcărete, care îmbină realul cu imaginarul, dezvoltând o poetică a detaliilor sfâşietoare. Este o pictură a spaimelor, a presentimentelor și a nefericirii, în spiritul marilor maeştri, o tălmăcire actuală a unui destin de legendă. Scenografia spectacolului este semnată de Dragoş Buhagiar, iar muzica originală de Vasile Şirli. Din distribuție fac parte actorii Constantin Chiriac, Ofelia Popii, Diana Văcaru Lazăr, Diana Fufezan, Cristian Stanca, Adrian Matioc, Florin Coşuleţ, Ioan Paraschiv, Eduard Pătraşcu, Pali Vecsei, Emöke Boldizsár, Veronica Arizancu, Cristina Stoleriu, Cristina Ragos.

Tot în această lună, spectacolul „Oidip” va fi prezentat în cadrul unui important turneu în Japonia, când vor avea loc 4 reprezentații în cele mai mari săli de spectacol nipone: Tokyo Metropolitan Theatre și Matsumoto Performing Arts Center, informeaza un comunicat a institutiei teatrale.