Romanul Taifun în adâncuri de Lucian Ciuchiţă, aparut recent la editura Vremea va fi lansat miercuri, 23 septembrie, ora 17.30, la Librăria Mihai Eminescu, informeaza editura. La evenimentul de lansare vor participa in calitate de invitati Otilia Sîrbu, scriitor, Gabriel Alexandru Ionescu, istoric, Cristian Tiberiu Popescu, critic, Lucian Ciuchiţă, scriitor, Silvia Colfescu, directorul editurii Vremea.

Taifun in adancuri de Lucian CiuchitaFoto: editura Vremea

Lucian Ciuchiţă este cunoscut internaţional în urma celebrului său proces cu Hollywood, sub învinuirea de plagiere a unui scenariu scris de el de către realizatorii filmului Escape Plan, cu Arnold Schwarzenegger şi Sylvester Stallone. Procesul este în curs.

Lucian Ciuchiţă este absolvent al Facultăţii de Cibernetică din cadrul ASE Bucureşti (1993), doctor în ştiinţe (cu teza "Tehnici şi metode statistice utilizate în studiul criminalităţii", 1999), scriitor, cineast, membru al Asociaţiei Dramaturgilor de Film din 1991, realizator tv în perioada 1990-2000 (TVR, Antena 1).

A beneficiat de o bursă de pregătire în Marea Britanie la Devon and Cornwall Police, în 1993.

Activitatea sa în cadrul unor servicii speciale (9 ani în poliţie şi 5 ani în SPP), a constituit o experienţă de preţ în demersul scrierii unor cărţi şi scenarii de film.