Intitulată “Tatăl și fiii”, expoziţia fotografului Francisc Mraz și a fiicei sale, Maria, va fi vernisata luni, 14 septembrie 2015, ora 19.00, la Ceainăria Cărturești din strada Pictor Verona.

Expozitie fotografie 'Tatal si fiii'Foto: Afis

Francisc Mraz Ferko este profesor si fondator al școlii de fotografie Fotopoetica, iar Maria Mraz a fost inițiată fotografic de către prietenele sale Maria și Irina Buciu, absolvente ale școlii. Cei doi artiști expun pentru prima dată împreună fotografii relizate în ultimii doi ani.

Fotografie Maria MRAZ

Fotografie Maria MRAZ

Foto:

Sorin Bejenaru, membru fondator A.N.A.V.: “Această preluare aparent indirectă a ‘meseriei’ de creator a fost și este un proces complex. Regăsim în ea atât doza de umor ce îl caracterizează pe profesorul Francisc Mraz, cât și bunătatea și încrederea cu care își girează elevii, care foarte curând îi devin camarazi, prieteni, sfătuitori”.

Maria și Francisc au convenit să-și cenzureze fără menajamente selecțiile, adoptând o severitate necesară, procesul fiind reciproc, multe dintre fotografiile tatălui fiind eliminate la reacția promptă a colegei mai tinere, a cărei titulatură de fiică a fost depășită, precum afirmă

Fotografie Francisc MRAZ Ferko

Fotografie Francisc MRAZ Ferko

Foto:

cu umor Francisc, de unde și titlul expoziției. Maria devine, astfel, “fiul” și duce mai departe învățăturile atât de subtile și universale despre bucuria creatorului. Francisc are, de fapt, mult mai mulți fii, deoarece elevii săi îi sunt și copii, și colegi în același timp.

Expoziția de fotografie “Tatăl și fiii” este organizată de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV) și Librăria Cărturești, informeaza Meda Popea Arts & Events.