Solistul concertului din 11 septembrie de la Ateneul Roman, programat in cadrul Festivalului Enescu 2015, va fi cunoscutul pianist Rudolf Buchbinder, care il va inlocui pe Arcadi Volodos, acesta din urma anulandu-si participarea din motive de sanatate, anunta organizatorii.

Rudolf BuchbinderFoto: Festival Enescu

Rudolf Buchbinder va interpreta sambata, de la ora 16:30, la Ateneul Roman, Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra in re minor op. 15 de Brahms, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu.

Biografie

Rudolf Buchbinder este considerat unul dintre cei mai importanti pianisti de pe scena internationala. Admis la Scoala Superioara de Muzica din Viena la varsta de 5 ani, el ramane cel mai tanar student din istoria institutiei.

Invitat deseori sa concerteze alaturi de orchestre renumite, cum ar fi Filarmonica din Berlin, cea din Viena sau New York, Orchestra Nationala a Frantei, Filarmonica din Londra, Simfonia Nationala sau Orchestra din Philadelphia, Buchbinder a colaborat de-a lungul timpului cu dirijori celebri precum Abbado, Dohnanyi, Dudamel, Fruhbeck de Burgos, Giulini, Harnoncourt, Maazel, Masur, Mehta, Saraste, Sawallisch si Thielemann.

In discografia lui se regasesc peste 100 de inregistrari