Cea de a 34-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Istanbul, eveniment la care România are statutul de țară invitată de onoare se va desfasura in perioada 7-10 noiembrie 2015.

Targul International de Carte de la IstanbulFoto: Afis

12 autori români vor participa la invitatia Ministerul Culturii din România care este organizatorul standului naţional şi al programului la acest targ. Invitati la targ sunt: Gabriela Adameșteanu, Matei Vișniec, Dumitru Țepeneag, Doina Ruști, Mircea Dinescu, Dan Lungu, Florin Irimia, Corina Sabău, Vasile Ernu, Radu Vancu, Florin Bican, Octavian Soviany, doi autori turci, Hakan Akdoğan și Oya Baydar, şi pe ilustratoarea Oana Ispir. Moderatorii evenimentelor vor fi criticii literari Carmen Mușat și Daniel Cristea-Enache, iar traducerea va fi asigurată de Sunia Acmambet și Alina Gerez. În deschidere, va avea loc un recital Marius Mihalache Band.

De-a lungul celor patru zile ale târgului vor avea loc dezbateri, vor fi lansate versiunile în limba turcă ale volumelor "Sunt o babă comunistă!" de Dan Lungu (Editura Bence Kitap) și "O fereastră întunecată" de Florin Irimia (Editura Aylak Adam), se vor desfășura întâlniri între profesioniști culturali din România și din Turcia, precum și evenimente pentru copii, atât la standul național, cât și la ICR Istanbul.