Miercuri, 9 septembrie 2015, de la orele 19:00, la Galeria Galateca (Str. C.A. Rosetti nr. 2-4, Bucuresti) va avea loc vernisajul expozitiei „Loc si Vis“ a pictorului Constantin Flondor. Expozitia, organizata de Contemporanii si Institutul Cultural Roman, face parte din programul Bucurestiul creativ. Evenimentele din cadrul acestui program pornesc de la compozitia „Impresii din copilarie“ de George Enescu.

Expozitia cuprinde lucrari inspirate de locul copilariei artistului, de experientele personale din desele calatorii de studiu si sinteza unei intense activitati de creatie si de cercetare.

„Muzica si pictura... armonie, gama, acord cromatic, dominanta, termeni ce atesta inrudirea. O stare poetica poate genera muzicalitate picturii, iar frumusetea lumii picturalitate sunetelor. Revenirile cu gândul la o « vesela gradina cu pomi roditori si mandri feciori...», nostalgia fata de primii ani de intalnire cu lumea, cu locul, cu fiintele, cu plantele, sunt tot atatea merinde ce au dreptul de a se intrupa in sunet sau culoare, in forma si ritm. « Si a binecuvantat Dumnezeu ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ea S'a odihnit El de toate lucrurile Sale... ». Tot astfel ne este data lumina cu cele sapte culori si universul sonor cu sapte sunete fundamentale, iar noi purtam pretutindenea puritatea celor sapte ani ai primei copilarii, cu aura anilor de atunci, de acasa. Neasemuita sensibilitate enesciana ne este deseori o referinta.“ – Constantin Flondor

La vernisaj vor lua cuvântul Mihai Sarbulescu si Maria Pasc, curatoarea expozitiei.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 9 septembrie – 10 octombrie 2015, de marti pâna vineri, intre orele 12.00–20.00 si sambata de la 11.00 la 19.00.