Dupa castigarea Premiului Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj documentar, in primavara anului 2015, regizoarea Carmen Lidia Vidu a fost distinsa cu titlul de excelenta in arta dramatica, de catre Primaria Municipiului Arad. "Exponenta aradeana a noului val de talente din artele spectacolului, a fost cel mai tanar regizor care a montat pe scena Teatrului National din Bucuresti si este astazi recunoscuta drept cel mai important regizor de teatru multimedia din Romania. A fost distinsa cu numeroase premii nationale si internationale pentru regie de teatru si film, cel mai recent trofeu fiind Premiul Gopo 2015 pentru scurt metraj documentar. Creatia sa promoveaza candidatura Aradului la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021", isi motiveaza Primaria din Arad alegerea.

Titlul de excelenta in arta dramatica pentru Carmen Lidia Vidu (centru)Foto: actualitati-arad.ro

"La multi ani, Arad. Sunt foarte fericita ca am putut sa-i dedic Aradului un film, Arad. My Virtual Diary / Arad. Jurnalul meu virtual. Aici am invatat sa inot, sa merg la filarmonica, sa merg la teatru. Sper ca filmul pe care l-am realizat despre Arad sa fie premiat si dedic acest premiu parintilor mei", a spus Carmen Lidia Vidu, la ceremonia de primire a distinctiei.

Carmen Lidia Vidu s-a nascut la Arad, pe 1 ianuarie 1980, si a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale din Bucuresti in anul 2003. Este regizor de teatru, de film si de evenimente si a montat de-a lungul carierei douasprezece spectacole de teatru pe scenele Capitalei - de la Teatrul National, Teatrul Odeon si Teatrul Nottara pana la cele mai importante spatii independente - Teatrul Act, Green Hours sau Godot Cafe Teatru. Cel mai important premiu de pana acum al carierei a venit din film - Premiului Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj documentar in anul 2015, pentru regia filmului sau de debut, "O scurta istorie Astra Film".

Preview "O scurta istorie Astra Film":

Citeste si:

Al doilea sau film de scurtmetraj, "Arad. Jurnalul meu virtual" - o poveste putin reala, putin fantastica despre copilaria regizoarei si despre Arad - este parte din seria de evenimente dedicate candidaturii municipiului Arad la titlul de Capitala Europeana a Culturii in anul 2021.

Teaser-ul filmului "Arad. Jurnalul meu virtual":

Cel mai nou spectacol montat de Carmen Lidia Vidu,"Eu. O casa de papusi"- un mix emotionant din Ibsen, film noir si muzica live, ce reprezinta viziunea regizoarei asupra piesei "O casa de papusi" de Henrik Ibsen - poate fi vazut in aceasta toamna la Teatrul Odeon din Bucuresti.

Trailer-ul spectacolului "Eu. O casa de papusi":

Tot in toamna anului 2015, proiectul Dancing City, regizat de Carmen Lidia Vidu, ajunge si in Constanta, dupa ce a poposit in alte patru orase romanesti puternic incarcate cultural - Bucuresti, Brasov, Cluj si Timisoara. Dancing City este un proiect cultural foto-video despre estetica, dans si orase, este nascocirea foto-video plasmuita in sincron de regizoarea Carmen Lidia Vidu, fotograful Dani Ionita si actorii-coregrafi Istvan Teglas si Ioana Marchidan.

Spot "Dancing City" in Bucuresti:

Citeste si: