Sfanta sarbatoare a Craciunului este serbata la Stockholm printr-un spectacol intitulat Asteptand Craciunul sustinut de cunoscutul solist Grigore Lese. Spectacolul, organizat de Institutul Cultural Roman de la Stockholm, va avea loc marti, 4 decembrie, ora 19.00, la Muzeul Muzicii (Musikmuseet), una dintre cladirile istorice ale orasului Stockholm.

Spectacolul propune un repertoriu de colinde precrestine, cantece de stea si cantece religioase, culese si transcrise de Grigore Lese. Cunoscutul solist si muzicolog este însotit pe scena de patru voci feminine cu timbre profunde (Doina Lavric, Teodora Serban, Lorena Nechifor, Zamfira Muresan). Textele, liniile melodice si conceptia spectacolului îi apartin lui Grigore Lese si reprezinta rodul a peste 20 de ani de studiu si cercetare în teren.

Potrivit ICR, Asteptand Craciunul este un spectacol complex ce se adreseaza atat publicului initiat cat si marelui public. Spectacolul reface, cu o tenta esentializat folclorica, parcursul vietii, si reda sfintenia sarbatorii din perspectiva arhaica.