Noua dintre cei mai promitatori sculptori romani au fost selectati, la Conacul Otetelisanu, pentru a participa la ArtBorescent - o rezidenta de creatie- care trimite un semnal clar de oprire a defrisarilor ilegale de paduri din Romania.

Afis ArtBorescentFoto: Artoteca

Lemnul utilizat provine din confiscari de taieri ilegale, o ocazie pentru Leontin Paun, Roberta Curca, Adrian Preda, Valentin Soare, Lea Rasovszky, Alexandru Petre, Hellene Neagu, Stefan Curelaru si Mihai Ungureanu sa readuca la viata, prin arta, copacii taiati.

Continuand traditia rezidentelor culturale, in 2015, laConacul Otetelisanu sculptura contemporana se imbina cu activismul social si ofera artistilor contemporani o ocazie unica in spatiul cultural romanesc. Cei noua sculptori selectati pentru ArtBorescent vin de la universitati diferite si fiecare participa cu un proiect bine subscris princiipilor care stau la baza acestei rezidente de creatie.

In cele 14 zile pe care le au la dispozitie sculptorii romani vor avea ocazia sa lucreze cu materiale de cea mai buna calitate in spatiile special amenajate, dar si in aer liber la Conacul Otetelisanu, construit la sfarsitul secolul al XVII-lea si recent restaurat. Curatoarea proiectului ArtBorescent este Ioana CIOCAN, cunoscuta pentru cateva dintre cele mai apreciate actiuni culturale din ultimii ani: Proiect 1990 sau SPAM.

Publicul va putea intra in contact aceste lucrari de arta contemporana in diferite spatii publice din Bucuresti, dar si in cadrul Balkanik Festival, din septembrie 2015, care are loc la Gradina Uranus.

Proiectul ArtBorescent este finantat prin programul tematic Arte Vizuale al Admininistratiei Fondului Cultural National

Organizatori : Fundatia Domeniul Otetelisanu, ARTOTECA

Parteneri: Asociatia Culturala Metropolis, HotNews.ro, Etransmedia.ro, Modernism.ro, Revista Arta, DanaaArt Gallery, Arts United.

Proiect finantat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National.

Detalii: www.artoteca.ro si www.conacul.ro