Pe 30 noimebrie 1 si 2 decembrie la Muzeul Taranului Roman va avea loc "Targul de Sfantul Nicolaie". Peste 100 de mesteri din toata tara ii vor intampina pe vizitatori cu impletituri, tesaturi, podoabe, masti, instrumente muzicale, ceramica, jucarii, dar si cu de-ale gurii: sarmale, ciuperci murate, poame uscate, branzeturi, suc de mere, cozonaci, turta dulce, kurtös kalács, placintele si dulceturi.

Pe 30 noiembrie, de Santandrei, cine va intra pe poarta muzeului va primi usturoi, care apara de duhuri rele, iar pe 1 decembrie, la 16.30, Valentin Albesteanu si taraful sau vor sustine un recital de cafe concert: Hora staccato, Caruta postei, Ceasornicul (Grigoras Dinicu), Trisch-Trasch (Johann Strauss), Dans ungar nr. 5 (Johannes Brahms), Parfum de femeie, Liber tango (Astor Piazzola) si multe alte Popasuri muzicale prin cafenelele Europei.

Pana la spartul targului, fanfara din Cordareni, judetul Botosani, va umbla cu Capra prin ograda muzeului. in sunet de dobe si trompete mascatii vor juca si vor face taraboi ca sa alunge duhurile rele de peste an pentru renasterea curata a timpului.

Duminica, de dimineata si pana la spartul targului, fanfara din Cordareni, judetul Botosani, va umbla cu Capra prin ograda muzeului. in sunet de dobe si trompete mascatii vor juca si vor face taraboi ca sa alunge duhurile rele de peste an pentru renasterea curata a timpului.