Vineri, sâmbăta duminică, 3 , 4 si 5 iulie 2015, municipiul Curtea de Argeş găzduieşte a doua ediţie a Festivalului Medieval „Curtea Domnească“. Tir cu arcul, demonstraţii de luptă medievală, muzică, dans, concursuri, bucurie. Într-un cuvânt, sărbătoare în oraşul Basarabilor.

Festival medieval la Curtea de ArgesFoto:

Evenimentul este organizat de Muzeul Municipal Curtea de Argeș, cu sprijinul Primăriei Municipiului, în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu“ şi Asociaţia „Societas Milities Getae“.

Festivalul se va desfăşura pe platoul din fata ruinelor Sân Nicoară vis a vis de parcarea Muzeului Municipal Curtea de Arges si a Bisericii Domnesti, fostă reşedinţă voievodală ce poartă încă, după 7 secole, amprenta ctitorului său Basarab I.

Organizatorii au pregătit un program bogat şi fastuos, alcătuit din parada Gărzii Curţii Domneşti, demonstraţii de lupte medievale oferite de echipa „Societas Milities Getae“, tir cu arcul, concerte, expoziţii de artă tradiţională realizată de artizanii Curţii Domneşti şi alte momente surpriză, care vor implica deopotrivă publicul şi artiştii invitaţi. Copiii vor avea ocazia să înveţe norme şi valori cavalareşti în „Şcoala Micilor Scutieri“.

Ambianţa muzicală este asigurată de Fanfara Teatrului „Centrului de Cultură și Arte din Mioveni. Vedete: cvartetul „Blade Strings“, care propune un rock avangardist, cântat exclusiv cu instrumente acustice clasice și renumita formați de muzică medievală ,,Trei parale”.

,,Dorim ca prin acest Festival Medieval să readucem în conștiința locuitorilor Argeșului dar și ai Romîniei în general, epoca de început a Țării Românești, cu principi înțelepți și războinici cu vremuri în care onoarea și curajul erau la ele acasă pe meleaguri argeșene. Vrem totodată să le aducem aminte românilor că la Curtea de Argeș a fost prima capitală a Țării Românești, prima Mitropolie, aici s-a emis primul document de cancelarie și aici s-a emis prima monedă. Va fi o adevărată sărbătoare a sufletului românesc, în care pe lângă demonstratii de luptă vom avea muzică de calitate și artiști talentați. Vă așteptăm cu drag în prima capitală a Țării Românești, Curtea de Argeș, in perioada 3-5 iulie”, a declarat primarul Municipiului Curtea de Argeș, ing. Nicolae Diaconu.