Fundația Gabriela Tudor prezintă în 27 iunie la București spectacolul „Sing” realizat de coregrafa Olga Zitluhina din Letonia, în colaborare cu artiștii Irinel Anghel (România), Alberto Magno (Portugalia) și Guntis Spridzans (Letonia). Evenimentul are loc de la ora 15:00 la Palatul Voievodal „Curtea Veche” (str. Franceză 21-23) în cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance” și este organizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia.

Sing, de Olga ZitluhinaFoto: Fundatia Gabriela Tudor

Trei artiști părăsesc scenele tradiționale pentru a crea un spectacol în spații publice în diverse orașe europene. Ei pornesc în explorarea orașului pentru a scoate la iveală propriile povești emoționale și pentru a răspunde impulsurilor venite din mediul urban. Coregrafa Olga Zitluhina este una din personalitățile cele mai importante de pe scena dansului contemporan leton și conduce Departamentul de Dans Contemporan al Academiei de Cultură din Letonia, fiind deopotrivă director artistic al Festivalului Time to Dance din Riga. Proiectele sale au fost prezentate cu succes în peste 15 țări. Spectacolul organizat la București a fost recent nominalizat drept evenimentul de dans contemporan al anului în Letonia, unul dintre premiile cele mai importante in domeniul artelor spectacolului, oferit de Uniunea Teatrală din Letonia.

Accesul la spectacol se face pe baza achitării biletului de intrare la muzeu: 6 lei - bilet întreg, 3 lei - bilet redus (elevi, studenți, pensionari).

Spectacolul „Sing” este o coproducție în cadrul programului E-Motional: rethinking dance, creat și condus de Fundația Gabriela Tudor, în colaborare cu Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia (Riga), Centrul de Cultură „George Apostu” (Bacău) și Centrul Luxemburghez de Creație – TROIS C-L (Luxemburg). Cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene.