Volumul “Opt povestiri” al Anei-Maria Caia va fi lansat azi, miercuri 17.iunie 2015, la ora 19, la Clubul Muzeului Taranului Roman in prezenta autoarei si a numerosi invitati. Cartea a aparut la Editura Tandem Media si poate fi gasita in toate lanturile mari de librarii sau pe site-ul editurii (www.editura-tandem.ro) Opt povestiri este un volum de proze scurte care are, de la sine inteles si in primul rand o miza literara, spune profesorul Vintila Mihailescu in postfata cartii.

Ana Maria Caia-C1Foto: GiftBooks.ro

“Fără nici un fel de ostentație, Ana-Maria Caia vizează, în ultimă instanță, un soi de radiografie a „sufletului românesc”: nu de ce sunt românii altfel, ci de ce sunt ei astfel. Din acest punct de vedere, volumul se înscrie, sui generis, într-o serie relativ recentă de abordări pasionante, căci ne-pasionale, ale „fenomenului românesc”, de la Aferim!-ul lui Radu Jude, de pildă, la evgheniții, ciocoii și mojicii Constanței Vintilă-Ghițulescu sau pelerinajele cu fum de tămâie și aburi de sarmale ale lui Mirel Bănică.”

Ana-Maria Caia are studii de filozofie și o medalie de argint la Olimpiada internațională de filozofie. Și-a început cariera de jurnalist în 1999, la TVR, la Viața spirituală, iar ulterior s-a mutat la companiile de producție ale lui Valeriu Lazarov. Atât ca producător TV, din diferite poziții de management cât și ca prestator independent, a creat și a realizat formate de succes ca Gheorghe (Antena 1) Marfă și Săptămâna de vreme (Realitatea TV), Bazar (TVR), Salutare, națiune! (Prime TV, Republica Moldova) sau Cool Publika (Publika TV, Republica Moldova). A colaborat la reviste premium ca Esquire, Marie Claire, Reader’s Digest sau The Industry. În prezent este redactor-șef al revistei Șapte seri și scrie pe Caia.ro, unde a lansat hituri virale ca „Scrisoare pentru fiica mea“, cu peste 19.000 de like-uri, share-uri și comentarii pe Facebook. Realizează emisiunea Călătorii cu Ana-Maria Caia pe RFI România, premiată la începutul lui 2015 de Asociația Ziariștilor și Scriitorilor Profesioniști din România.