Violoncelistul Adrian Naidin prezintă sambata, 13 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon, in premiera, proiectul muzical “Pân la Rai”, un proiect de world music ce poate deveni revelația acestui an. Explorând teme tradiționale într-o fuziune cu adevărat inedită: Adrian Naidin ii are alături pe Eugen Amarandei la contrabas Gabriel Bălașa – percuție si Sorin Zlat - pian.

A. Naidin & Jazz BandFoto: Afis concert

Tradițional și de avangardă, “Pân la Rai” are sorginte clară din filonul tradițional românesc, pe care-l explorează cu geniu, îmbogățindu-i vigoarea originală cu nuanțe și subtilități contemporane.

Artiștii dialoghează și interferează, trecând prin propriile experiențe și întâlniri muzicale, pentru a se regăsi în zona modernă, experimentală, specifică jazz-ului actual european.

Sorin Zlat, cel mai nou membru ce s-a alaturat bandului lui Adrian Naidin, s-a intors zilele acestea in tara dupa ce a reusit sa castige Marele Premiu la concursul international Jacksonville Jazz Piano Competition,Florida S.U.A.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi.

O revelaţie a ultimilor ani, atât pentru public, cât şi pentru critică, Adrian Naidin a urcat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în spectacolul “Caramitru-Mălaele, câte-n lună şi în stele”, pentru a modera cu geniu duelul în versuri al celor două forţe ale teatrului românesc. Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului “The Necessary Death of Charlie Countryman” (un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf),

Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică “Sigismund Toduță”, la clasa prof. Gabriela Todor, care a avut un rol uriaș și decisiv în formarea lui ca violoncelist și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Secția Violoncel și Muzică de Cameră.

A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 și 2003 a colaborat cu Teatrul Național București pentru muzica de teatru. Din 2001, este membru al Orchestrei Naționale Radio din București.

Durata concertului: 1h 20 min

Preţurile biletelor: 53 lei si 26,50 lei

Bilete online: http://bilete.teatrul-odeon.ro/Step15_ChooseTickets.aspx