Aproximativ 96.000 de persoane au vizitat Targului International "Gaudeamus, carte de invatatura", mai multi decat anul trecut. Manifestarea s-a desfasurat in perioada 21 -25 noiembrie, la Romexpo. Cele mai ravnite carti ale targului sunt volumele din seria de autor Ernest Hemingway, publicate de Editura Polirom si Istoria uratului, editie ingrijita de Umberto Eco si publicată de Grupul editorial RAO.

Duminica, in ultima zi a targului, au fost acordate premiile Radio Romania. Astfel, cea mai râvnită carte a târgului a fost castigata de seria Ernest Hemingway, de la Editura Polirom. Trofeul Gaudeamus, acordat editurilor care au publicat peste 100 de titluri în 2006 a revenit Editurii Humanitas. Locul doi a fost ocupat de Grupul Editorial RAO, iar pe locul III s-a situat Editura Paralela 45. Editura Humanitas a obţinut şi Trofeul Gaudeamus prin votul presei, ca cea mai bună editură.

Trofeul Gaudeamus pentru cea mai bună editură care a publicat, anul trecut, între 50 şi 100 de titluri a fost castigat de Editura Curtea Veche. De asemenea, a fost premiata si Editura Vremea, care a publicat mai puţin de 50 de titluri.

Trofeul presei a fost acordat agentiei Rompres ( la secţiunea Agenţii de presă), cotidianul ui Evenimentul Zilei (la secţiunea Publicaţii), Radio 21 (la secţiunea Radio) şi TVR Cultural (lla secţiunea TV).