Miercuri, 10 iunie, orele 17.00, la sediul Institutului Cultural Roman din Bucuresti, va avea loc lansarea volumului pentru copii ”Cu Andersen in Regatul Povestilor”, de Petre Craciun, Editura Zorio 2015 (ilustratii de Anca Smarandache).

Lansare carte pentru copii la ICR -10 iunieFoto: Afis

Va fi o lansare de carte cu prilejul careia vor vorbi mai mult copiii. Participa elevi de la Scoala Gimnaziala nr. 103 din Capitala (profesor Tinela Pituru), care vor interpreta fragmente din volumele ”Cu Andersen in Regatul Povestilor” si ”Fetita din Floare”, iar elevele Raluca Georgescu (Scoala nr. 80) si Maria Ruxandra Popescu (Scoala nr. 149) care au citit deja volumul, vor face un rezumat al cartii, informeaza ICR.

Elevele Petre Andra si Precup Andrada, de la Scoala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti (profesor Carmen Avramescu) vor oferi asistentei doua piese muzicale pentru copii.

Actorul Toma Vasile, din Giurgiu, va lectura un fragment din noua carte a autorului.

Evenimentul va avea loc sub egida Filialei Literatura pentru copii si tineret a U.S.R., fiind prezent, pentru a ne incuraja la lectura, presedintele Filialei, scriitorul Victor Gh Stan.

In finalul intalnirii vor fi premiate lucrarile la concursul de desene inspirate din basmul ”Floarea Intelepciunii si Iarba Puterii”, de Petre Craciun, initat de portalul Literatura Copii cu prilejul Zilei Copilului.

Vor fi prezenti, de asemenea, si alti elevi din capitala, scriitori, cadre didactice. Toti copiii prezenti vor primi din partea editurii certificate de ”Ambasadori ai povestilor scrise si nescrise”.

Subiectul cartii: Mai multi copii din Romania (Petrut, Tudor, Giulia si micul Robert) se trezesc intr-o dimineata vorbind intr-o limba necunoscuta. Parintii intra in panica si afla, cu stupoare, ca cei mici vorbeau limba daneza. Aceasta senzationala intamplare se petrece in ziua de 2 aprilie, atunci cand s-a nascut Hans Christian Andersen. Va intrebati, desigur, de ce s-a petrecut acest lucru: pentru ca toti iubeau basmele marelui povestitor, motiv pentru care parintele Soldatelului de plumb a decis sa ii invite in Regatul Iubitorilor de Povesti, pentru a deveni ambasadori ai sai si ai celorlati autori.

Volumul deschide un amplu ciclu de aventuri in Regatul Povestilor, avandu-i ca eroi pe Petrut, Tudor, Giulia si micul Robert.

Petre Craciun este membru al Filialei Literatura pentru copii si tineret a U.S.R, iar unul dintre volumele sale, Basme, a primit Premiul Cartea Anului in 2014 din partea Uniunii Scriitorilor. Autorul este initiatorul portalului Literatura Copii (www.literaturacopii.ro), singura publicatie online dedicata in mod exclusiv creatiilor literare pentru copii sau scrise chiar de copii. Este autorul a 11 volume pentru copii si detine calitatea de presedinte al jurului celui mai prestigios concurs de literatura pentru copii - ”Tinere condeie”- organizat din 1967 de Ministerul Educatiei (49 de editii).