Catalin Pavel (39 de ani, doctor in arheologie) isi lanseaza la 9 iunie, la libraria Humanitas Kretzulescu din Bucuresti, cel de-al doilea roman - Nicio clipa Portasar - editat de Cartea Romaneasca. Primul roman al lui Catalin Pavel, Aproape a saptea parte din lume, Ed. Humanitas, a obtinut premiul UniCredit/Bibliofagia si premiul "Tinarul prozator al anului 2010" acordat de Ministerul Culturii.

Coperta cartii Nicio clipa PortasarFoto: Cartea Romaneasca

Lansarea romanului Nicio clipa Portasar va avea loc marti, 9 iunie, de la ora 18.00, iar alaturi de autor vor vorbi Liviu Papadima, Angelo Mitchievici si George Neagoe.

"Portasar este aici si acolo, este locul in care ia nastere o posibilitate, o ordalie, un vis, o dorinta, o plecare, altceva. In jur totul este si va fi mereu nesemnificativ, real si atat, cat timp exista cea mai mica sansa sa ajungi in Portasar. Romanul lui Catalin Pavel deschide catre acest port enigmatic al unei sensibilitati fabulatorii, al unei interioritati inefabile: Portasar" (Angelo Mitchievici)

Cătălin Pavel (n. 1976) este doctor în arheologie. Săpături în ţară şi în Maroc, Franţa, Germania, Anglia, Israel şi în special Turcia (Milet şi, în 2005-2010, la Troia). Autor al unui volum de teorie şi metode arheologice, Describing and Interpreting the Past, Ed. Univ. din Bucureşti, 2010; co-autor al unui Dicţionar de Mitologie Greco-Romană, Ed. Corint, 2011. Articole de specialitate, cel mai recent fiind „Homer and archaeology”, în M. Mazoyer, V. Faranton (edd.), Homère et l’Anatolie, II, L’Harmattan, Paris 2014, 9-70. Chevening Fellow al Universităţii din Oxford şi Mellon Fellow al Institutului Arheologic Albright, Ierusalim. A predat cursuri de artă clasică în București și Atlanta, iar în prezent este bursier post-doctoral al Colegiului Noua Europă din București. Debut în poezie în 2013 cu volumul Altera Pars, Ed. A.T.U. (premiul Mircea Ivănescu acordat de Artgothica Sibiu), urmat în 2014 de Tulburarea la ființele vii, și în 2015 de Doi oameni într-o poză, amîndouă la Ed. Limes. Primul său roman, Aproape a şaptea parte din lume, Ed. Humanitas, 2010 a obținut premiul UniCredit/Bibliofagia şi premiul „Tînărul prozator al anului 2010” acordat de Ministerul Culturii.