UNITER anunta organizarea preselecției pentru 'Gala Tanarului Actor — HOP!', ediția a XVIII-a, în zilele de 15 și 16 iulie 2015 (cu posibilitatea de prelungire în 17 iulie, în funcție de numărul concurenților înscriși).

"Anul acesta vor fi două teme, la alegere, atât pentru secțiunea Individual, cât și pentru secțiunea Grup.

Insistăm asupra conceptului de exercițiu (și nu spectacol) în ceea ce privește grupul, pentru că dorim să vedem performanțe actoricești și de relație, nu neapărat un spectacol împlinit, cu un concept regizoral mai mult sau mai puțin original" - se arata in comunicatul UNITER.

Temele:

1. Dada (*) — Ce-i cu dadaismele astea?...

Un exercițiu complet liber pentru realizarea căruia se acceptă orice formulă estetică având ca suport un poem, o proză dadaistă sau o operă de artă dadaistă. Este obligatoriu ca scriitorul/artistul pe care-l alegeți să aparțină mișcării dadaiste apărute acum o sută de ani: 1916-2016.

2. Vacanța la mare

a. Exercițiu cu text având la bază o lucrare literară (roman/text dramatic/poem în proză/film) a unui autor clasic sau contemporan care are acest subiect. Nu se acceptă texte personale ale concurenților. Componența maximă a unui grup — 6 persoane.

b. Exercițiu non-verbal (improvizație, teatru-fizic, teatru de obiecte, teatru circ, etc.) cu această temă.

Durata maximă: 15 minute la Individual și 25 minute la Grup.

Se pot înscrie actori care au absolvit facultatea începând cu promoția 2011.

Candidații trebuie să trimită la adresa doina@uniter.ro un curriculum vitae, o fotografie (portret, rezoluție 300 dpi) și titlul exercițiului prezentat. De asemenea, dacă sunt anumite cerințe tehnice ce pot fi asigurate de catre organizatori, vor trebui mentionate.

Data limită de înscriere este 1 iulie 2015.