Fundația Gabriela Tudor organizează în luna iunie în cadrul programului E-Motional premiera spectacolului [Fragil] realizat de coregraful Cosmin Manolescu și interpretat împreună cu Giselda Ranieri (Italia) și Tanja Andreeva (Norvegia). După avanpremiera din 2014, piesa este prezentată acum în turneu la Luxemburg, 3 iunie, Cluj, 9 iunie, București, 12 iunie (partea 1) și 13 iunie (partea 2), și Riga, în cadrul festivalului Time to Dance, pe 18 și 19 iunie.

[Fragil]: foto Daniela PalimariuFoto: Fundatia Gabriela Tudor

Printr-o incursiune experiențială care alternează diverse planuri și distanțe între artiști și spectatori, piesa [Fragil] invită publicul să pătrundă într-un univers care dezvăluie fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene. [Fragil] este deopotrivă un spectacol de dans, un joc performativ, o instalație coregrafică, o petrecere sau pur și simplu o experiență care lucrează cu multiplicitatea identităților noastre.

Turneul debutează în Luxemburg în conexiune cu un eveniment de amploare dedicat proiectului E-Motional, organizat în parteneriat cu TROIS C-L - Centrul de Creație Coregrafică din Luxemburg, al cărui program include, alături de spectacol, o instalație foto-video cu lucrări de artiști participanți în cadrul proiectului, între care Bogdana Pascal și Tania Cucoreanu, o conferință susținută Mihaela Mihailov (critic de teatru și dans) și o masă rotundă cu artiști și profesioniști ai dansului din Luxemburg și România.

Spectacolul de la București este prezentat în două părți interconectate, prima pe 12 iunie, ora 20:00 (într-o locație secretă), a doua pe 13 iunie, la Centrul Național al Dansului București, ora 19:30.

Participarea la prima parte a spectacolului pe 12 iunie se face exclusiv pe bază de rezervare la adresa fragile@e-motional.eu. Spectatorii cu rezervări confirmate vor primi adresa locației de spectacol cu cîteva zile înainte de reprezentație. Accesul la partea a doua a spectacolului pe 13 iunie se face pe bază de bilet pus în vînzare de CNDB: https://www.tomtix.ro/564.

Turneul este organizat în cadrul programului „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.