Fundatia Gabriela Tudor prezinta in cadrul programului E-Motional in perioada 18-22 mai la Bucuresti o serie de evenimente sustinute de profesorul si teoreticianul André Lepecki de la New York University, unul dintre numele cele mai importante din domeniul teoriei dansului si performance-ului la nivel international.

Atelier Andre LepeckiFoto: Fundatia Gabriela Tudor

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, André Lepecki sustine un atelier intensiv de 5 zile - „Performance si imaginatie coregrafica”, cu participarea a peste 20 de artisti, curatori, critici si manageri din dans din Romania, Letonia, Bulgaria, Israel, Norvegia si Serbia, precum si o conferinta deschisa publicului larg – „In the dark”, pe 20 mai, de la ora 19:30, pornind de la propuneri teoretice si estetice recente de Manuel Pelmus, Fred Moten, Mette Ingvartsen, Jonathan Crary, Tino Sehgal, Eszter Salomon. Conferinta este organizata de Fundatia Gabriela Tudor si prezentata in parteneriat cu Centrul National al Dansului Bucuresti, avind loc la Sala Stere Popescu a CNDB (Blvd. Marasesti nr. 80-82). Intrarea este libera.

In conexiune cu atelierul sustinut de André Lepecki la Bucuresti, E-Motional si Centrul de Teatru Educational Replika prezinta spectacolul „Familia Offline” (regia Radu Apostol, text de Mihaela Michailov). Accesul este liber, pe baza de rezervare, in limita locurilor disponibile, la centrulreplika@gmail.com.

Evenimentele sint organizate in cadrul programului „E-Motional: rethinking dance”, proiect realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene, sustinut de Trust for Mutual Understanding, administrat de Movement Research. Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National. Partener: Centrul National al Dansului Bucuresti. Cu sprijinul ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti.

Atelierul si conferinta sustinute de André Lepecki sint initiate de Stefania Ferchedau. „E-Motional: rethinking dance” este un program creat si condus de Fundatia Gabriela Tudor, in colaborare cu Asociatia Coregrafilor Profesionisti din Letonia (Riga), Fabrica de Movimentos (Porto), Centrul de Cultura „George Apostu” (Bacau) si Centrul Luxemburghez de Creatie – TROIS C-L (Luxemburg).