Muzica clasică poate fi pe gustul tuturor, atunci când este oferită cu bucurie în spaţii convenţionale sau neconvenţionale, este concluzia care se desprinde aproape de finalul celei de-a V-a ediţii a Turneului Pianul Călător. Ca şi în anii trecuţi, Horia Mihail însoţit de un pian de concert adevărat va poposi în foişorul din parcul Herăstrău, pe 16 mai de la ora 17.00 şi pe 17 mai de la ora 16.00, unde vor avea loc două recitaluri în aer liber realizate cu sprijinul ARCUB. Turneul este un proiect Radio România.

PIANUL CALATOR in HERASTRAU: Foto. Alexandru DoleaFoto: Radio Romania

După parcurgerea unui itinerar ce a cuprins aproape toate zonele istorice ale ţării, după ce pianul a fost lăsat în folosinţa comunităţii locale la Deva, în acest an Horia Mihail a călătorit şi la Chişinău, întorcându-se spre finalul turneului pentru a face această surpriză bucureştenilor.

Copii, părinţi şi bunici vor petrece o după amiază de neuitat, în care muzica lui Mozart le va însoţi plimbarea sau joaca. Cei mai curioşi dintre trecători vor putea vedea chiar momentul în care pianul călător soseşte în parc, este descărcat, montat şi acordat. Apoi, Horia Mihail, va susţine câte un recital 100% romantic, cu lucrari de Rachmaninov, Liszt, Schumann şi Brahms

Experienţa de anul trecut a fost una excepţională şi de aceea organizatorii împreună cu ARCUB au decis să o repete. Sute de bucureşteni s-au oprit din plimbarea lor atraşi de ineditul acestor evenimente şi de muzica lui Horia Mihail. Deopotrivă pianul şi pianistul au devenit vedete, fiecare fiind admirat şi răsplătit cu aplauze.

”Este foarte interesant să vezi cum oameni care, de altfel, poate nu au legătură cu muzica clasică se opresc şi chiar le face plăcere ce aud. Sunt bucuros şi cred că pe unii dintre ei îi voi regăsi în sala de concert, acesta fiind şi scopul unor evenimente ca acestea, în spaţii mai puţin convenţionale”, a declarat Horia Mihail după recitalul din parcul Herastrău din anul 2014.