De 1 mai, Teatrul Masca deschide cea de-a 23-a stagiune în aer liber, în Parcul Cişmigiu din Capitală, începând cu ora 19,00, potrivit siteului instituţiei teatrale.

StatuileFoto: Teatrul Masca

"În anul 1992, lipsită de posibilitatea de a repeta, fără şansa de a putea susţine spectacole în faţa publicului pe care îl cucerise în cei doi ani de la înfiinţare, trupa teatrului ia hotărârea de a organiza, în semn de protest faţă de indiferenţa autorităţilor - Ministerul Culturii şi Primăria Capitalei, o stagiune în aer liber de două săptămâni în Piaţa Victoriei, vis-a-vis de Guvernul României. În presa vremii apar articole despre acest protest inedit, iar manifestările de simpatie oferite de publicul bucureştean vor rămâne în memoria celor care au dormit în stradă şi au jucat impecabil, zi de zi la ora 13,00, timp de 15 zile, spectacole în aer liber. Atunci am ales să jucăm în stradă şi a fost o alegere care a marcat (atât de frumos!) destinul unui teatru care a rămas aproape de spectatorii săi în sală sau în spaţii neconvenţionale", declară Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca, citat în comunicat.

Intre 1 si 3 mai, publicul bucureştean va intalni in parcurile Cişmigiu, Sebastian sau Tei, statui vivante şi grupuri statuare inedite, personaje pline de surprize şi poveşti de demult reunite „Sub semnul ingerului”.

Programul reprezentatiilor:

Vineri 1 mai , ora 19.00 – „Sub semnul ingerului” în Parcul Cismigiu

Sâmbătă 2 mai , ora 19.00 – „Sub semnul ingerului” în Parcul Sebastian

Duminică 3 mai , ora 19.00 – „Sub semnul ingerului”, Coana Chirita, Mathias Brody și Mary Poppins, în Parcul Tei

Accesul spectatorilor la eveniment este liber.